Út az exportpiacok felé: digitális fejlesztési programok KKV-k részére

Pénzcentrum2018. december 5. 12:12

Ingyenes rendezvényen segítünk a hazai vállalkozóknak.

A legtöbb szakértő egyetért ma abban, hogy a magyar vállalakozásoknak - hiszen a hazai piac meglehetősen szűkös - az igazán nagy áttörés eléréséhez nemzetközi piacra lépésben kell gondolkodniuk. Ez elsőre ijesztően hangzik, viszont a digitalizációs forradalom legújabb vívmányaival ma már gyerekjáték meghódítani a határainkon túli vásárlókat. A legfrissebb felmérések szerint azonban digitalizáció tekintetében a hazai vállalkozások még nincsenek az élvonalban, sőt!

Ha érdekel a digitalizáció, az internet és a kkv-k világa, vagy Te is vállalkozó vagy, és kéne egy-két ötlet, hogy miképpen növelhetnéd bevételeidet az export piacokon, esetleg szeretnél új, inspiráló, hozzád hasonló emberekkel megismerkedni, akkor gyere el december 13-án a Marriott Hotelbe a Portfolio, "ÚT AZ EXPORTPIACOK FELÉ - Digitális fejlesztési programok KKV-k részére"  rendezvényére, ahol a szektor legjobb szakértőivel is találkozhatsz. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

>>> JELENTLEZÉS AZ INGYENES RENDEZVÉNYRE!

Magyarország digitalizációs szintje elmarad a Nyugat-európai szinvonaltól, holott a terület fejlesztése a felzárkózásunk kulcsa lehet - derült ki a McKinsey nemrég publikált kutatásából. A vizsgálat egész Európára kiterjedt, azon belül is kiemelt szerepet kapott Kelet-Közép-Európa. A digitalizáció tekintetében a vizsgált országokat három csoportra osztották: az első az Európai Unió 5 nagy tagállamát foglalta magában, a második csoportot a digitalizáció területén élen járó tagállamok alkották.

Magyarország a harmadik, "digitális kihívóknak" nevezett csoportba tartozik, azaz a digitalizáció terén fejletlennek tekinthető európai államok csoportját bővíti.

Szektorokra bontva elmondható, hogy Magyarországon belül minden ágazat rosszul teljesít a digitalizációt illetően, de különösen igaz ez a kis- és közepes vállalatokra. A nagyvállalatok sem büszkélkedhetnek ugyanakkor, az éllovas országok kisvállalatainak megfelelő digitalizációs szinten állnak ugyanis.

A digitális készségek terén egyik korosztályban sem állunk jól. Bár ezzel kapcsolatban reménykeltő az előadó szerint, hogy míg az éllovas és a magyar idős korosztály digitális készségei között 76 százalékos eltérést tapasztalt a felmérés, a fiataloknál ez a szakadék már csak 36 százalék. Mindez azt jelenti, hogy a magyar fiatalok digitalizációs készségei már sokkal kisebb mértékben vannak lemaradva az éllovasoktól.

Bár a digitális infrastruktúra tekintetében jól állunk, az edukációra több energiát kell fordítanunk, a magyarok digitális fogékonysága ugyanis nem a legjobb. A jövőbeli versenyképességünk miatt nagyon fontos, hogy kiépüljön egy megfelelő digitális munkaerő. A kutatók kitértek arra is, hogy mit kéne tennie Magyarországnak a digitalizáció növelése érdekében. Ehhez természetesen elengedhetetlen a megfelelő oktatás mellett a vállalatok és a kormányzat elköteleződése, az egyik jelentős eszköz pedig a vállalatok digitális csatornáinak összehangolása lehet.

Ha mindezt sikerül véghezvinni, az éves szinten 17 milliárdos GDP többletet jelenthetne.
Digitális fejlesztési programok KKV-k részére

A legtöbb szakértő egyetért ma abban, hogy a magyar vállalakozásoknak - hiszen a hazai piac meglehetősen szűkös - az igazán nagy áttörés eléréséhez nemzetközi piacra lépésben kell gondolkodniuk. Ez elsőre ijesztően hangzik, viszont a digitalizációs forradalom legújabb vívmányaival ma már gyerekjáték meghódítani a határainkon túli vásárlókat. Mivel a korszerű technológia alkalmazása, és az új piacok megtalálása a kulcsa a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások (KKV-k) fejlődésének és hatékonyságuk növelésének, így a Portfolio és a Pénzcentrum sem mehet el szó nélkül az újításoktól hangos technológiai szektor mellett.

Ezért főtámogatónk, a Google Magyarország, illetve számos neves szakértő segítségével adunk majd hasznos tippeket a hazai KKV-k digitális képességinek fejlesztéséhez, az internet adta lehetőségek kiaknázásához, illetve ahhoz, hogy a legmodernebb technológiák alkalmazásával hogyan készíthetik elő, támogathatják, tehetik még hatékonyabbá külföldi piacok felé történő terjeszkedésüket. A 2018. december 13-án (csütörtök) megrendezésre kerülő, "Út az exportpiacok felé - Digitális fejlesztési programok KKV-k részére" című INGYENES rendezvényen arra igyekszünk majd választ adni, hogy:

  • Hol tart hazai kkv szektor? Fókuszban a digitális képességek.
  • Melyek azok a hazai és globális trendek, amelyeket kihasználva előnyt lehet szerezni?
  • Milyen technológiai újítások járulhatnak leginkább hozzá a piacépítéshez, illetve nemzetközi terjeszkedéshez?
  • Mennyibe kerül a hatékony innováció?
  • Hogyan készíthetem fel a vállalkozásom a korszerű technológiák befogadására?
  • Miért érdemes, miért kell külpiaci értékesítésben is gondolkodnia egy hazai, sikerorientált vállalkozásnak?
  • Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy KKV-nak ahhoz, hogy eredményesen vághasson bele a külpiaci terjeszkedéshez?
  • Hogyan kell hozzáfogni az exportstratégia kialakításához, milyen digitális stratégiával lehet ezt támogatni?

Előadóink lesznek:

  • Boros Botond, Head of Marketing, Google Hungary
  • Hetényi Márk, vezérigazgató-helyettes, MKB Bank
  • Kis Ervin Egon, vezető tanácsadó, SmartCommerce Digital Consulting Kft.
  • Őri Gergely, ügyvezető, JátékNet.hu
  • Polyák Balázs, Senior Analytical Consultant, Google Hungary
  • Portik Zalán, Digital Marketing Strategist, Biotech USA
  • Sziebig Péter, Expansion Manager, Szállás.hu
  • Vadász Illés, Industry Manager, Google Hungary
A részvétel Támogatónknak köszönhetően ingyenes, de regisztrációhoz kötött! További részletek a rendezvény oldalán!
Címkék:
vállalkozás, pénzcentrum.hu, digitális, kkv, digitális átállás, konferencia, hetényi márk, vállalkozó, kisvállalkozás, kisvállalkozó, portfolio konferencia, digitális forradalom,