Kínai áruval verte meg a kínai árust a magyar vállalkozó

Pénzcentrum2018. augusztus 28. 10:00

A kínai kereskedők magyarországi térnyeréséről közölt cikket reggel a G7. Az írásból az is kiderül, hogyan lepték el az országot a kínaiak által üzemeltetett ruhaboltok.

Magyarországon az összeomló szocializmusban komoly áruhiány alakult ki, amellyel párhuzamosan rengetegen vesztették el az állásukat, így nagy szükség volt olcsó ruházati cikkekre. Ez pedig találkozott a kínai tervekkel, amelyek kifejezetten olcsó termékekre akarták alapozni a az ország gazdasági növekedését. A kilencvenes évek közepére több tízezer kínai költözött Magyarországra, ők futtatták fel a két ország közötti kereskedelmet, közte a ruhák hazai importját. 

A kínaiak a ruhaboltokat a nagyobb márkákkal ellentétben nem plázákba, hanem pont a kiüresedő kisvárosi üzlethelyiségekbe telepítették, így tarolták le gyakorlatilag az egész országot. Volt olyan eset is, amikor Salgótarjánban egy magyar vállalkozó Budapesten beszerzett kínai árut adott olyan olcsón, hogy helyi kínai versenytársai győzködték arról, hogy emeljen árat. Részletek a lapban.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, kínai, ruha, áru,