Jó hír a magyar vállalkozóknak: már néhány nap alatt pénzhez juthatnak

MTI2018. július 26. 09:00

Egyre több magyarországi bank kínálatában jelennek meg a kis- és középvállalkozásoknak szánt, néhány nap alatt elérhető gyorskölcsönök, amelyek a cégek hirtelen fellépő likviditási problémáit vagy fejlesztési kiadásait hivatottak megoldani - írta csütörtöki számában a Világgazdaság.

Ennek a konstrukciónak kedvez a hitelpiac bővülése is, továbbá az, hogy a kisebb cégeknek is egyre nagyobb hányada tervez fejlesztéseket, amihez az alacsony kamatszint is hozzájárul. A lap összeállítása szerint a Budapest Bank a Rapid Kölcsön nevű konstrukcióval jelent meg a piacon, az Erste Bank Power Business néven hozott létre gyorsan elérhető hitellehetőséget, az OTP Bank pedig Tempó Vállalkozói Hitelét ajánlja elsősorban forgóeszköz-finanszírozáshoz.

Az Unicredit Bank és az MKB Bank szintén kínál gyorsan elbírálható kölcsönt kisebb vállalatoknak. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint ez év első negyedében a hitelintézeti szektor összesen 4227,7 milliárd forintnyi kis- és középvállalati hitelállományt kezelt.

Címkék:
hitel, vállalkozás, gyorskölcsön, penzcentrum, gyorskölcsönök,