Kiderült: ennyiért haknizik ByeAlex, Rúzsa Magdi és a Hooligans

Pénzcentrum2018. május 31. 17:30

Több százezer, sőt, akár több millió forintot is elkér egy-egy magyar sztárelőadó egyetlen előadásért, legalábbis egy, a napokban az interneten felbukkant lista szerint. Az előadók szerint nincs ezzel semmi baj - annyit kérnek, amennyit hajlandóak értük megfizetni.

Néhány napja bukkant fel az interneten az a lista, amely magyarországi előadók gázsijait tartalmazza. A listából kiderül, hogy az előadók több százezres, néhányuk akár több milliós összeget kér el egyetlen fellépésért. Nem tudni, hogy ki és miért töltötte fel a listát az internetre, azonban a Bors több, a listán szereplő előadót is megkérdezett, és egyikük sem állította, hogy ne lennének igazak a nyilvánosságra került számok. Egyedül Tarján Zsófia, a Honeybeast énekesnője nyilatkozta azt, hogy a számok nem teljesen pontosak, ugyanakkor azt elismerte, hogy arányaiban stimmelnek.

Loading...

Tehát - feltéve, hogy hihetünk a listának - ennyit kell fizetnie egy-egy előadó számára annak, aki szeretné őket felkérni egy-egy rendezvényre. A lapnak nyilatkozó előadók elmondták, hogy talán első pillantásra magasnak tűnhetnek ezek az összegek, ugyanakkor azt fontos tudni, hogy nekik is jelentős költségeik keletkeznek egy-egy fellépés kapcsán. Majka például elmondta, hogy ő és Curtis egy 18 fős stábbal, három teherautóval és két személykocsival járják az országot.

A piacról élünk, ha ennyi pénzért megvesznek minket, ennyi az árunk

 - mondta Majka.

Tehát a megszólaló előadók nem állítják, hogy a listán valótlanság szerepelne. Ettől függetlenül vannak kérdőjelek a lista körül: először is - ahogy már említettük - nem tudni, hogy ki és miért töltötte azt fel a Facebookra. További furcsaság, hogy a listán például szerepel a TNT is, amely nem elég, hogy az összesítés szerint az egyik legnagyobb összeget kéri fellépésenként, de a Wikipédia szerint 2005-ben fel is oszlott.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Veres Nándor

Címkék:
majka, gázsi, fellépés, koncert, curtis,