Örülhetnek a vállalkozások: könnyebb lesz hitelt felvenniük

Pénzcentrum2018. május 2. 19:30

Akár egyetlen igazolás beadása nélkül, öt napon belül több tízmilliós kölcsönhöz juthatnak a vállalkozók.Amennyiben mélyebben is érdekelnek a vállalkozások vagy te is vállalkozó vagy, gyere el május 3-i rendezvényünkre, ahol a magyar cégek külföldi piacra lépési esélyeiről és a digitalizáció kihívásairól is szó lesz. Előadást tart majd a Nanushka divatcég digitális igazgatója, illetve a Budapest LAB Vállalkozásfejlesztési Központ és a Google egy-egy munkatársa is. A rendezvény, melyet a Google Magyarország támogat, INGYENES, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tudsz megtenni.

A Magyar Nemzeti Bank nemrég jelentette be, hogy a 2014-ben közölt 5-10 százalék helyett immáron a vállalati hitelek évi 10-15 százalékos növekedését is egészségesnek tartaná. Előrejelzése szerint a vállalati hitelállomány GDP-ben mért aránya 2030-ra a mai 17 százalékról 30 százalékra emelkedhet. Mindez elképzelhetetlen a kisebb vállalkozások hitelfelvételének dinamikus bővülése nélkül. Ezek a cégek teszik ki a működő hazai vállalkozások több mint 90 százalékát, foglalkoztatják a munkavállalók felét, és adják a GDP negyedét. A mikro és a kkv-szegmens hitelellátottsága azonban az elmúlt évek gyors növekedése ellenére elmarad a nagyobb vállalatokétól.

Minél kisebb egy vállalkozás, annál jobban le kell venni a válláról az adminisztrációs terhet

- fogalmazott Erdei Zsuzsa, az Erste Bank kisvállalkozási üzletágának vezetője.

A bank új intézkedései nyomán ugyanis 75 millió forintig kínál maximum ötéves időtartamra kiterjedő folyószámla- és akár tízéves futamidejű eseti hitelt, miközben nem követel meg tárgyi fedezetet, nem jegyez be jelzálogjogot. A kölcsönök bármikor, bármilyen célra felhasználhatóak, így hitelkiváltásra is.

A bevezetett új rendszer szerint a bank a legbonyolultabb esetben sem kér három papírnál többet. Nullás adóigazolás, az esetlegesen máshol vezetett számla forgalmi igazolása és - egyéni vállalkozók, őstermelők esetében - az előző évek adóbevallásai szükségesek csupán.

Címkék:
hitel, vállalkozás, pénzcentrum.hu, kkv, erste, hitelfelvétel, hiteligénylés, vállalkozásfejlesztés, budapest 2030, nanushka,