Kitálalt Schobert Norbi: a Buda-Cash miatt bukott el a fitneszguru

Pénzcentrum2018. március 18. 10:00

Schobert Norbi szerint nem ő, hanem a Buda-Cash találta ki, hogy vigye tőzsdére a cégét és egy külföldi sztárral reklámozza azt, sőt a bukásának is a brókercég volt az oka. Erről a Forbes-nak beszélt a fittnessguru.

Végre elmondhatom, hogy is volt ez igazából, a tények alapján. Sokáig nem beszélhettem, mert kötöttek a tőzsdei szabályok. A Buda-Cash ösztönzésére döntöttünk úgy, hogy tőzsdére megyünk, nem én találtam ki. Ők kerestek meg, hogy ez egy jó startup, milyen dolgokat lehet belőle csinálni. Belementem, nagyot álmodtam, vittek a távlatok és az ígéretek. Ők találták ki, hogy mindenképp legyen hozzá külföldi arc

- mondta a Forbes-nak Schobert Norbi.

Arról is beszélt, hogy hatalmas volt az érdeklődés, ahogy ő fogalmaz: "A brókerek nem győzték a jegyzést, akkora sorban állás volt". Csakhogy a jegyzés harmadik napján megjelent egy cikk, ami azt állította, hogy árverezik a házukat, biztos ezért mennek a tőzsdére. 

Körbement a cikk a teljes magyar médián és utána nemhogy nem jöttek újabb jegyzések, de sokan visszaléptek azok közül is, akik már jelezték, hogy részt vesznek

- mondta. A Forbes újságírójának közbevetésére, hogy a szakértők szerint túl magas volt a tőzsdei kibocsátási ár, Schobert azt válaszolta:

Őszintén mondom, nem tudom. Nem én értékeltem fel a részvényeket, ehhez nem értek. Hittem a profinak tűnő csapatnak.

A minimumjegyzésből 800 milliós bevételük lett, ebből fizették Agassit és a jegyzés költségeit. A Buda-Cash bedőlésével zárolták a részvények 98 százalékát, és amikor az MNB feloldotta a zárlatot, mindenki eladott mindent, amit lehetett. A NAV-nak több tízmillió forintnyi szja-t kellett fizetni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Norbi arról is beszélt, hogy megújítja az Update Lowcarb márkát, elhagyja a Norbi nevet.

Címlapkép: Balogh Zoltán / MTI

Címkék:
tőzsde, bróker, brókerbotrány, vállakozás, ipo, update norbi,