Itt a nagy bejelentés: ingyenes irodát kínál egy bank cégeknek

Pénzcentrum2018. január 11. 11:41

Kezdő vállalkozásoknak, start-upoknak indít inkubátorházat a K&H bank. Mostantól várják cégek jelentkezését, ezek a feltételek.

Start it @K&H néven indít inkubátorprogramot start-upoknak a belga pénzintézet hazai leányvállalata. E kezdeményezés keretében üzleti tanácsadással, nyilvános előadásokkal, mentorokkal és ingyenes infrastruktúrával várja mostantól a start-upokat, azaz a nagy növekedési potenciállal rendelkező kezdő vállalkozásokat a bank.

A családi vállalatok után egy új cégtípust, a start-upokat is beemeli a bank a társadalmi felelősségvállalási stratégiájába

- mondta el a bank mai sajtóeseményén Horváth Magyarí Nóra, a K&H csoport kommunikációs vezetője.

Releváns, piacra lehet dobni, értéket lehet teremteni ezekkel a cégekkel (...) és megkérdőjelezik a status quot

- mondta el Németh Balázs, a K&H Változáskezelés divíziójának vezetője a star-upokról, és hozzátette, hogy ez egy hatékonyabb társadalomhoz vezethetnek.

A Start it @K&H programba való jelentkezés feltétele, hogy egy projekt piacképes legyen, az alkotói csapat legalább 2-3 főből álljon, közülük valaki beszéljen angolul, mutatkozzanak be 3 percben, a csapat legyen dedikált a fejlődésre, vállalják, hogy rendszeresen jelen lesznek az ingyenes közösségi irodában és vegyenek részt a szakmai eseményeken.

Körülbelül 10 céget várnak az inkubátorházukba.

Akik felvételt nyernek a programba, azok többek között 6 hónapos inkubációs programban vehetnek részt, melynek keretein belül ingyenes infrastruktúrát és segítséget kapnak az üzletfejlesztés területén, valamint befektetői kapcsolatok kialakításában is támogatást kapnak. Amennyiben szükséges, a féléves program újabb hat hónappal meghosszíbbítható.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Egy start-up az elején semmit nem kockáztat, hiszen a semmiből akar valamit létrehozni

- tette hozzá Németh Balázs, amikor a banki üzleti modellel hasonlította össze a start-upok szellemiségét. A bankok ugyanis már jelentős értéket képviselnek szerinte, tehát minden üzleti döntés esetében óriási a kockázat is.

Mindezek ellenére a banki vezető úgy gondolja, hogy mind a start-upoknak, mind pedig a K&H-nak előnyére válhat az együttműködés. A bank eltanulhatja a start-upoktól az agilitást és az innovációt, a kezdő vállalkozások pedig többek között az értékesítés és a befektetői kapcsolatok terén tanulhatnak a banktól.

A K&H már mindemellett együttműködik négy start-uppal. most ezt a számot lesz lehetőség bővíteni.

Címkék:
vállalkozás, cég, K&H, kh, inkubátor, infrastruktúra, start-up,