Ebből szedné meg magát terhesen Kapocs Zsóka: nem bízik a CSED-ben?

Pénzcentrum2017. október 15. 15:00

A teljes anyagi biztonságot szeretnék megteremteni magának és érkező gyermekének Kapocs Zsóka, aki nem bízza a véletlenre. Lakberendezéssel foglalkozik, de a szülé után egy ideig a telfont sem akarja felvenni. Körbejártuk azt is, hogy kinek, mekkora mértékű csecsemőgondozási díj (CSED) jár Magyarországon.

Címlapon közölte a Bors Hétvége, hogy 12 órát dolgozik várandósan Kapocs Zsóka. A színésznő a lapnak elmondta, hogy egyszerre hátom lakáson dolgozik lakberendezőként, mely szakmát Milánóban tanulta ki.

Többet dolgozom, mint a várandóság előtt

- nyilatkozta a lapnak, és azt is hozzátette, hogy a gyerek megszületése után, melyet tavaszra vár, egy ideig a telefont se akarja felvenni.

Mekkora CSED-re számíthat?

A Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapja szerint csecsemőgondozási díjra főszabály szerint az a nő jogosult Magyarországon, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és akinek a gyermeke a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül születik meg.

A CSED a szülési szabadsággal megegyező időtartamra jár, melynek mértéke 24 hét, tehát kicsit több, mint 5 és fél hónap. Mértéke a korábbi fizetés alapján számolt napi jövedelem 70 százaléka. E jövedelem után személyi jövedelemadót kókell fizetni, ám egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot nem.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
A csecsemőgondozási díj összegének megállapításánál jövedelemként kizárólag az ellátásra való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban elért, a személyi jövedelemadó-előleg megállapításához, az állami adóhatósághoz bevallott, pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelmet lehet figyelembe venni

- írja honlapján a Főigazgatóság, ám a részletszabályok megismerése érdekében érdemes a honlapjukon található tájékoztatót átböngészni.

Címlapkép forrása: MTI

Címkék:
vállalkozás, karrier, gyerek, szülés, gyes, terhesség, csed, szülési szabadság,