Ennyit keresett tavaly Sebestyén Balázs cége

Pénzcentrum2017. május 31. 16:40

Jelentős bevétel növekedést könyvelhetett el Sebestyén Balázs cége 2016-ban, ráadásul a nyereség is 57 millió forintra, vagyis közel triplájára ugrott. A jelentős összegért persze meg is kellett dolgozni, ráadásul a cégvezetés sem lehetett egy sétagalopp. Mutatjuk, hogyan faraghatsz le te is százezreket a céges költségeidből néhány kattintással.

Beindult a pénzgyár Sebestyén Balázs műsorgyártó cégénél, tavaly 190 millió forintos bevétele mellett 57 millió forintos profitot könyvelhettek el. Ez különösen úgy számít szép eredménynek, hogy egy évvel korábban (2015-ben) még csupán 131 milliós bevétellel és 21 milliós (adózás előtti) nyereséggel számolhattak - írja a Hvg.hu.

Sebestyén Balázs egyébként nem véletlenül kereshetett ennyit, a mindennapos, hajnali rádióműsor-készítés mellett az RTL képernyőjén is rendszeresen szerepel, ráadásul az egyik legfoglalkoztatottabb magyar műsorvezetőről van szó.

Sokan azt hiszik, hogy a műsorvezetés után csak a pénzt kell besöpörni, pedig egy vállalkozás vezetése is jelentős időnket emésztheti fel. Persze felvehetünk egy könyvelőt erre, azonban vannak ügyek, amiket nem intéz el helyettünk a könyvelő sem.

Mit kell intézni?

Az induló vállalkozások elsősorban a szegmensre jellemző, klasszikusnak mondható banki termékeket igénylik. Alapvető igény a bankszámlavezetés, ez egyszer jogszabályi kötöttség is, valamint a gazdálkodás átláthatósága miatt is elengedhetetlen. A magyarországi bankok nagy része dedikált számlaterméket kínál az induló vállalkozások számára, ezen számlacsomagok jellemzően 1-2 évig nyújtanak kedvezményes szolgáltatásokat, díjakat. Kifejezetten fontos, hogy a vállalkozás működéséhez és igényeihez illeszkedő számlacsomagot válasszanak az ügyfelek, mivel ez elősegíti a banki költségek alacsonyan tartását - írtuk korában a Pénzcentrumon.

Egy vállalkozás kezdeti szakaszában (általában az első évben) a költségek minimalizálása az egyik legfontosabb igény, mivel többségében ebben a periódusban még nincs profit. Emellett elvárás a rugalmasság is, illetve, hogy a menet közben felmerülő kiadások esetén is legyen mihez nyúlni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Emiatt sokan választanak valamilyen hitelt is maguknak a bankszámla mellé, ezeknek alapvetően két típusát ismerjük:

  • A beruházási hitelek célja, hogy egy adott fejlesztési célra fordítsák, ebből érdemes üzletfejlesztést végrehajtani, például egy új telephely vagy gép beszerzésével.
  • A szabadon felhasználható kölcsönök a napi kiadásokra, felmerülő likviditáskezelésre alkalmasak, így ezek minden kisebb-nagyobb vállalkozás számára jó megoldást nyújthatnak.

Hogyan faragjunk a költségekből?

Amit minden vállalatnak érdemes megfontolnia, az a bankszámla költségén való faragás. Érdemes a saját vállalati bankolási szokásaink alapján kalkulációt végeznünk a Pénzcentrum kalkulátorán, a jó számlaválasztással ugyanis akár százezreket is megspórolhatunk magunknak évente.

  • A friss vállalkozásoknak egyébként az OTP Kisvállalkozói Start a legolcsóbb számla, az első évben 6440 forintot kell fizetnünk érte.
  • A kis cégeknek (6 millió forintos árbevétel) szintén az OTP számlája a legolcsóbb, igaz, már 16 520 forint az összköltség.
  • A közepes vállalkozások (30 millió forint árbevétel) már 91 ezer forintot fizethetnek ezért a csomagért (itt is ez a legolcsóbb az első évben).

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

Loading...

Címkék:
ennyit keres, pénzcentrum.hu, bankszámla, kkv, bank, bankolás, sebestyén balázs, vállakozás,