Fontos változás jön a magyar lottózókban: átvilágítják a nyerteseket

Pénzcentrum2017. május 25. 11:33

Az idei évtől megújulnak a fesztivál sorsjegyek és hamarosan jönnek az azonosítást segítő chipes játékoskártyák is a lottózókban, ezekkel akár banki tranzakciókat is végehajthatunk majd.


Nemzetközi megmérettetésben a 2016-os eredmények alapján Európa legjobban teljesítő lottótársasága lett a Szernecsejáték Zrt. Ehhez persze nagyban hozzájárult, hogy a szerencsejáték árbevétele több mint a duplájára nőtt az elmúlt 6 évben és a fogadások és a sorsjegyek forgalma a 2010. évi négyszeresére emelkedett.

Az árbevételre az elmúlt 6 évben többek között az alábbi tényezők hatottak:

  • Tippmix megújítása
  • Élő sportfogadás elindítása
  • Csatlakozás az Eurojackpothoz

Milyen újdonságok jönnek idén?

  • A Szerencsejáték Zrt.-nek az idei év nyarától meg kell felelnie a pénzmosás elleni törvénynek, vagyis minden sportfogadásban, a 600 ezer forint feletti nyereményt elérő játékost ellenőriznie kell a vállalkozásnak.
  • Az idei év utolsó negyedévben bevezetésre kerülnek a játékoskártyák, amelyek a játékosok azonosítást szolgálják majd, használatuk azonban egyelőre nem lesz kötelező. Bár részleteket még nem árult el a társaság, annyit azért már lehet tudni, hogy kártyának lesz egy alap és egy prémium változata is - ez az NFC technológia mellett chippel is el lesz látva, így banki funkciók elvégzésére is alkalmas lesz.
  • A sportfogadásoknál már 1 éve van lehetőségünk arra, hogy a fogadóhelyiségekben egy interaktív készüléken állítsuk össze a számunkra megfelelő játékot -  a rendszer bevezetése óta már 30 millióval kevesebb papír fogyott és a fogadások 20 százaléka már ilyen rendszerrel érkezik be.
Ennek a sikerén felbuzdulva, hamarosan a többi játékunknál is jöhet ehhez hasonló digitális innováció

- mondta el, Cselovszki Zoltán a Szerencsejáték Zrt. általános vezérigazgató-helyettese a csütörtöki sajtótájékoztatón.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Június másodikán pedig érkeznek a fesztivál sorsjegyek, amelyeken idén egy bónusz játék is megtalálható lesz. Vagyis a nem nyeres sorsjegyek, egy regisztárció után újabb sorsoláson vehetnek majd részt.

 

Címkék:
szerencsejáték, eredmények, vállakozás,