Durva: csődközelbe jutott a legendás barkácsmulti

Pénzcentrum2017. május 12. 18:32

Csődközeli állapotba került a lengyel Praktiker áruház, a dolgozók már az áprilisi bérüket sem kapták meg, ráadásul sajtóértesülések szerint egyelőre a kilépési papírjaikat is visszatartják. A hazai Praktiker áruházakat a csődközeli helyzet természetesen nem érinti; mint ismert, a magyar Praktikert egy évvel ezelőtt vásárolta fel egy magyar Kft., így jogilag és pénzügyileg is teljesen független a most bajba jutott hálózattól.

Bajba került a Praktiker lengyel részlege, a dolgozók már az áprilisi fizetésüket sem kapták meg, az ügy 500 dolgozót érint a Gazeta.pl szerint. A cég ellen még 2016 novemberében felszámolás indult, azonban a dolgozók még mindig nem kapták meg a kilépési papírjaikat, emiatt pedig a szakszervezetek is kiálltak az alkalmazottak mellett.

A névazonosság miatt ugyan a magyar vásárlók is könnyen úgy vélhetik, hogy a hazai Praktikerre is hasonló sors várhat, azonban valamivel több, mint egy évvel ezelőtt a magyar áruházakat megvette a Wallis Asset Management Kft. Tehát a magyar Praktiker csak nevében kötődik a nemzetközi hálózathoz, jogilag és pénzügyileg viszont teljesen független attól.

 

Címkék:
vállalkozás, kkv, barkácsáruház, praktiker, barkácsmulti, barkácsolás, lengyelország, wallis,