1,77 milliárd szerencsejáték-felügyeleti bírságot szabott ki tavaly a NAV

Világgazdaság2017. április 20. 10:01

Tavaly összesen 1,77 milliárd forint szerencsejáték-felügyeleti bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ebből pedig 1,5 milliárd forint engedély nélküli online szerencsejáték-szervezéssel hozható összefüggésbe- írja a Világgazdaság.


A sportfogadási oldalak és az internetes kaszinók is blokkolásra és bírságra számíthatnak, ha szembe mennek a hazai szabályozással, az adóhivatal már a játékszervező kilétét és fizetési számláját is közzéteszi. Jelenleg 459 domain név szerepel a blokkolt honlapok listáján, közülük a tavaly október után indult eljárásoknál 89 esetben azok szervezői is fel vannak tüntetve.

Ezekkel a szankciókkal sújtották már a hatóságok a például a Bwint vagy a Poker Starst. Szakértők szerint az illegális szerencsejáték-szervezés leginkább azért aggályos, mert nincsenek biztonságban a játékosok befizetései, előfordulhat, hogy nem fizetnek ki, és nincs lehetőség panaszra. Ráadásul a cégek nem fizetnek játék vagy forgalmi adót és a kiskorúak kiszűrése sem száz százalékos.

Címkék:
vállalkozás, NAV, bírság, szerencsejáték, online kaszinó, felügyelet, szerencsejáték felügyelet,