Get in the Ring Budapest! (x)

Pénzcentrum2016. november 21. 09:30

Boxringbe lépnek a legjobb Közép-Kelet európai startupok


A Hiventures Kockázati Tőkealap Kezelő szakmai együttműködésében 2016. november 24-én az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. harmadik alkalommal szervezi meg a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten.

A Get in the Ring! (GITR) a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi startup versenye, mely a befektetőkért való küzdelmet egyedülálló showműsor keretein belül valósítja meg. A GITR versenyzési koncepciója eltér a hagyományos pitch versenyekétől. A regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy versenyzője a boxmérkőzésekhez hasonlóan léphet be a ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget.

A versenyre idén 70 startup csapat jelentkezett, 13 közép-kelet európai országból. Az döntőbe bekerült résztvevő nemzetek: lett, osztrák, ukrán, horvát, lengyel, román és magyar. A verseny célja a régió kiemelt startup eseményévé emelni a Get in the Ring! Budapestet.

A zsűriben a startup közösség nemzetközileg elismert szakemberei foglalnak helyet:

Maris Prii - Startup Wise Guys, operatív vezető. A Startup Wise Guys Észak-Európa legjobb B2B szoftver accelerator programja.

Max Kelly - Techstars London, ügyvezető. A Techstars a világ legnagyobb globális accelerator programja amely olyan cégekben befektető mint a DigitalOcean, Uber, Classpass, SendGrid, Twilio, Sphero.

Markus Lang - Pioneers Ventures, ügyvezető. A startupperek körében nálunk is nagyon népszerű osztrák Pioneers Festival szervezőinek befektetési ága, ami korai fázisú startupokra fókuszál.

Jochem Cuppen - Get in the Ring Foundation, globális igazgató. A Get in the Ring versenysorozat alapítója.

Katona Bence, Hiventures vezérigazgató-helyettes - HIventures, új állami kockázati tőkealap kezelő.

A Get in the Ring! magyarországi döntőjére 2016. november 24-én az Akvárium Klubban kerül sor, ahol a 8 legígéretesebb startup küzd meg a közép-kelet-európai bajnoki címért. A budapesti esemény nyertese 200.000 eurós befektetési ajánlatot kap és részt vehet a Get in the Ring! Globális Döntőjén, melynek költségét a szervezők állják. Idén a Globális Döntő szervezési jogáért New York és Szingapúr között zajlik küzdelem.

Az esemény fővédnöke Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

Az Enterprise Hungary a CoGoodwill social startup jótékony szervezettel összefogva az eseményből befolyt teljes összeget egy látáskárosult kislány, az öt éves Pamilerin szemműtétére ajánlja fel.

Jegyek még korlátozott számban elérhetőek a következő linken.

Vegyen részt Ön is a startupok olimpiáján! A szervezők várják a nézőket, eseményen lehetőség nyílik kapcsolatépítésre, befektetőkkel való találkozásra.

A rendezvény támogatója:

Hiventures - A korai fázisú cégek kockázati tőke partnere.
Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) - az Alapítványt a Magyar Nemzeti Bank alapította.
Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) - A Hivatal küldetése hogy a kiváló tudományos kutatások támogatásával és az innováció ösztönzésével Magyarország célszerűen használja fel a KFI forrásokat, és ezáltal növelje versenyképességét.

Az Enterprise Hungary-ról

A Get in the Ring! hazai versenyeit 2014-től az Enterprise Hungary Kft. csapata szervezi. Az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. (EH) küldetése a hazai innovációs ökoszisztéma (startup és spin-off) fejlesztése, valamint a fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése. Szervezetünk kiemelt célja a startup utánpótlás katalizálása, ennek érdekében országos szinten különös figyelmet szentelünk a fiatalok vállalkozó kedvének ösztönzésére, a hazai felsőoktatásban születő innovatív ötletek megvalósulásnak támogatására és a már elindult vállalkozások fejlesztésére.

A CoGoodwill szervezetről


A CoGoodwill összeköti a segítségre szorulókat a jóakaratú emberekkel és a társadalmilag felelős vállalatokkal egy olyan platform segítségével, ahol igazi emberi élettörténetek kerülnek előtérbe alapítványok, szervezetek ajánlásával a világ minden részéről azért, hogy együtt szociális problémákra találjanak megoldást. A transzparens, személyre szabott adományozásnak köszönhetően a szervezet tudja kinek mire van szüksége, valamint nyomon követi mi történik a segítségnyújtás után. A CoGoodwill megoldása az Európai Ifjúsági Díj döntősei közé is bekerült, amely óriási nemzetközi elismerés.

(x)

Címkék:
vállalkozás, startup, pallas athéné alapítvány, pallas athéné alapítványok,