Van egy jó üzleti ötleted? Most nullás hitelből is megvalósíthatod

Pénzcentrum2016. november 17. 16:36

Idén tavasztól igényelhetik a hazai kisvállalkozások, a valóban 0 százalékos kamattal futó, EU-s forrásból finanszírozott "ingyenhitelt". A program célja olyan mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásainak támogatása, amelyek pénzügyi szempontból életképesek, jövedelemtermelők, ugyanakkor a pénzpiacokon egyáltalán nem vagy nem kellő mennyiségben jutnak finanszírozási forráshoz. A Pénzcentrum hamarosan tematikus cikkek segítségével mutatja a legfontosabb tudnivalókat.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tavalyi felmérése szerint hozzávetőlegesen 570 milliárd forintnyi finanszírozási rés van a magyar cégek körében, vagyis ekkora összegre lenne szükségük azoknak, az egyébként versenyképes vállalkozásoknak, akik korábban, vagy a kedvezőtlen feltételek, vagy elutasítás miatt, nem jutottak hitelhez.

Éppen ezért is indította májusban útjára Magyarországon az MFB, a valóban 0 százalékos kamattal futó, EU-s forrásból finanszírozott pénzügyi támogatást. A "Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése" célú program olyannyira népszerű lett, hogy néhány hete

a 44 milliárdos keretet 70 milliárdra emelték.

Mivel féléves pályafutása során nemrég több ponton is változtattak a konstrukción, így a Pénzcentrum jövő héten kiemelten is foglalkozik a konstrukcióval. Tematikus hetünk során mutatjuk a termék legfontosabb részleteit, betekintünk a leggyakrabban felmerülő ügyfélkérdésekbe, górcső alá vesszük az igénylés teljes folyamatát, és megmutatjuk azt is, milyen elemekből is áll egy hitelképes projektterv.

Természetesen olvasóink kérdéseit is várjuk a témában. Címünk: penzcentrum@penzcentrum.hu

Címkék:
vállalkozás, kkv, pályázat, ingyenhitel, mfb, eu,