Get in the Ring! nemzetközi startup versenyt rendeztek Győrben (x)

Pénzcentrum2016. november 14. 15:16

Szakmai zsûri elõtt mutatkoztak be a résztvevõk.

A Get in the Ring! nemzetközi startup esemény részeként, 2016. november 10-én az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., a Széchenyi István Egyetem közreműködésével megrendezte az első ötlet- és startup versenyt Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban.

“Az Enterprise Hungary kezdeményezésével, a Széchenyi István Egyetem támogatásával és a Quantum Leap inkubátor együttműködésében először rendeztek nemzetközi startup versenyt Győrben. Ez az első lépés az egyetemről induló innovatív ötletek nemzetközi piacra kerülésének lehetőségére. Szurkolunk a győztes csapatnak, hogy a Get in the Ring! Budapest közép-kelet európai döntőjében minél messzebb jusson." - tette hozzá Miskolczy Csaba, a Quantum Leap ügyvezetője.

A szakmai zsűri döntése alapján a robotikával foglalkozó projekt, a RoboTrainer nyerte el a győri forduló győztes címét.

“Korábban nem vettünk részt startup versenyen, nagyon örülünk hogy jelentkeztünk a megmérettetésre. Sok pozitív impulzus ért minket, rengeteget beszélgettünk a versenyzőkkel. Hatalmas öröm számunkra, hogy végül nyerni tudtunk és úgy látjuk, hogy a továbbjutás is rengeteg lehetőséget rejt magában. A verseny után a zsűri tagjaival folytatott beszélgetés is nagyon hasznos volt, hiszen az ő kritikai észrevételeiket meghallgatni a legtanulságosabb. Úgy gondolom, hogy az egész verseny célja is ez, hogy a vállalkozási ötleteket tapasztalt, szakmai társaság értékelje."-mondta el Galambos Péter, a Robotrainer csapat képviselője.

A győztes csapat egyenes ágon továbbjutott a budapesti Get in the Ring! Budapest közép-kelet európai megmérettetésének döntőjébe, a legjobb 16 közé.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakmai együttműködésével megvalósuló rendezvény elsődleges célja a hazai vállalkozásfejlesztés, valamint a régióban születő innovatív ötletek támogatása és felhordása.

Az eseménysorozat folytatódik

A keleti országrész legjobb ötletei is versenybe szállhatnak a Get in the Ring! budapesti közép-kelet európai nagydöntőjébe való bejutásért! 2016. november 17-én a Startup Hét Debrecen keretén belül 8 startup csap össze a Get in the Ring debreceni fordulójában. A szervezők várnak minden érdeklődőt. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ:www.getinthering.hu

(x)

Címkék:
verseny, startup, sap hungary,