Jöhet az állami alkoholmonopólium?

Portfolio2016. szeptember 1. 19:32

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 61. kormányinfón ismertette a kormányzati munka legújabb történéseit. Ebből gyűjtöttünk most össze néhányat.

Szóba kerülhet az alkoholkereskedelem állami monopóliuma

Ha a trafikok dohányellátása lehetséges központi módon úgy, hogy Brüsszelt is meg lehetett győzni a megoldás jogszerűségéről, akkor "kapaszkodhatnak a gyógyszernagykerek is " - mondta Lázár János.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy jöhet állami alkoholmonopólium is. Ezt pontosítva jelezte, hogy a tömény szeszek nagykereskedelméről lehet szó. Vagyis nemzeti alkoholboltok nem jöhetnek, a kérdés a nagykereskedelemben merülhet fel.

Nem melegíti fel a kormány a vasárnapi boltzár ügyét

A "nemzeti érdekek védelme érdekében" a kiskereskedelemben olyan új szabályozás terv készül az őszre, ami a hazai szereplők helyzetbe hozását célozza.

A reggel 9 órai iskolakezdésről

A kormány nem folytat erről vitát, szólnak ellene és mellett is érvek, de a szülők egy része bajban lenne a munkába járással.

(A téma Palkovics László oktatási államtitkár Indexes interjúján, hallgatói kérdésként merült fel.)

"Nagy vita lesz még erről, és még el sem kezdődött." - mondta Lázár.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A munkaerőhiány oka

hogy a szakképzési rendszer nem megfelelő, ezért az üres álláshelyekre nem találnak munkavállalót a cégek.

Olyan szakképzést szeretnének, amelyből kiveszi a részét a munkaadó is.

 

 

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, karrier, alkohol,