50 milliót bukott Győzike családja: elég gyanús a portás

Pénzcentrum2016. július 18. 17:06

45-50 millió forintra becsüli a kárt idősebb Gáspár Győző, aki nyomravezetői díjat is felajánlott annak, aki segít a tettest előkeríteni. Győzike családja nagyon bízik a nyomozásban, mivel biztosításuk nem volt.

Egy üresen álló sertéstelepről lovasították meg Győzike (42) unokahúgának modern sertés ellátó gépeit - írja a Kisalföld. A telep épp felkészítés alatt állt a sertések betelepítésére, ezért olyan gépeket tároltak ott, melyek automatikusan gondozták volna a disznókat, és még kellemes hőmérsékletet is biztosítottak volna nekik.

Egészen pontosan eltűnt:

  • a vezérlő
  • a klíma
  • az önetető és
  • az önbeadó is.

Az 50 millió forintos kérdés: volt-e vagyonbiztosításuk?

Vagyonbiztosítással nem rendelkeztek, így most nagyon bíznak a rendőrség alapos és eredményes munkájában.

Érdekesség az üggyel kapcsolatban, hogy  Győzikéék nem alkalmaztak vagyonőrt, a szemét egy olyan embernek kellett volna nyitva tartania, aki a tulajdonosok engedélyével a telep egyik gazdasági épületében lakott. Ő nem volt túl alapos, de még az is felmerült, hogy talán ő engedte be a tolvajokat.

Fontos megjegyezni, hogyha kötsz egy vagyonbiztosítást, akkor a biztosító által elvárt módon kell védened az értékeidet. Ez legtöbbször azt jelenti, hogy a biztosító csak akkor szolgáltat, ha

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • a helység megfelelően be volt zárva, és ha
  • látszódnak a betörés nyomai.

A konkrét üggyel kapcsolatban többen azt állítják, hogy a bejutás nem okozhatott gondot senkinek.

Ez arra utalhat, hogy nem megfelelő módon volt bezárva a telep, így még az is elképzelhető, hogy hiába lett volna Győzikééknek biztosításuk, a biztosító végül nem fizetett volna.

Magabiztosan, előre

Öröm az ürömben, hogy a család magabiztos:

Bízom benne, hogy a nyomozás előbbre vezet, de mi mindenképpen betelepítjük az állatokat: a disznókat, marhákat. Amint nyerünk a pályázaton - amit roma foglalkoztatásra nyújtottunk be -, elindítjuk a közmunkások képzését.

- nyilatkozta a Kisalföldnek idősebb Gáspár Győző.

Címkék:
vállalkozás, lopás, sertés, győzike, gáspár győző,