700 millióra perelte be Presszer a világsztárt: ellopták a dalát?

Pénzcentrum2016. május 21. 17:45

700 millió forintnak megfelelő amerikai dollárra perelte be Presszer Gábor az amerikai rapzenészt, Kanye Westet. A keresetet a Gyöngyhajú lány jogosulatlan felhasználása miatt nyújtotta be az Omega zenekar egykori dalszerzője.

Presszer Gábor 2,5 millió dollárra, vagyis nagyjából 700 millió forintra perelte be a világhírű rappert, Kanye Westet. Állítása szerint a hazánkban népszerű slágert, a Gyöngy hajú lányt használta fel jogosulatlanul az amerikai zenész - írja a TMZ.com.

Ugyan a rapper közvetlenül a dal kiadása előtt engedélyt kért, amit Presszer meg is adott, azzal a feltétellel, hogy hivatalosan is megállapodnak a jogdíjakról. A TMZ.com által szerzett információk szerint Kanye West el is küldött egy 10 ezer dolláros (kb. 2,8 millió forintos) csekket, hogy megkönnyítse a megállapodást, de Presszer ezt nem váltotta be. Ennek oka nem ismert egyelőre, illetve az sem, hogy a hivatalos megállapodás megszületett-e vagy sem. Ami biztos, hogy a magyar zenész most 2,5 millió dollárra perelte amerikai kollégáját, így valószínűleg a kért szerződés nem valósult meg.

Tényleg ellopta a világsztár a Gyöngyhajú lányt?

Nehéz megállapítani, hogy valóban lenyúlta-e Kanye West a híres magyar számot, mindenesetre a két dalban felfedezhetőek hasonlóságok. A jogsértés tényét azonban a bíróság mondhatja majd ki.

Íme a Gyöngyhajú lány:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


Íme a Kanye West száma, a New slaves:

Szavazz! Szerinted tényleg lenyúlták a Gyöngyhajú lányt?

Címkék:
vállalkozás, per, zene,