Tényleg másfél órát facebookozunk minden áldott nap?

Pénzcentrum/MTI2016. február 16. 16:03

A magyarok közel fele szinte csak a Facebookot használja hírforrásként és ötből négyen minden nap az oldalon lógnak. Mikor leresik fel a közösségi oldalt a legtöbben?

Egy átlagos magyar Facebook felhasználó naponta 86 percet tölt a közösségi oldalon. Hétköznap az átlagnál valamivel kevesebbet, míg hétvégente valamivel többet. A Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) kutatásából az is kiderült, hogy a nők többet használják a közösségi oldalt, mint a férfiak és (nem meglepő módon) a fiatalok is többet használják azt, mint a 30 év felettiek.

Az öt aktív felhasználóból négy naponta felkeresi az oldalt, míg mindössze 8 százalék lép be hetente egyszer. Minél gyakoribb felhasználó valaki, annál naghyobb az esélye, hogy okostelefonról használja a szolgáltatást. A legtöbben munkaidő után, az esti órákban keresik fel az oldalt. A felmésérben résztvevők 46 százaléka bizonyos oldalakat csak a Facebookon keresztül követ, de tízből hatan elsősorban innen tájékozódnak, csak ritkán látogatják a hírportálokat, blogokat.

A közösségi oldalt 100-ból 49-en használják kommunikációra, 43-an szórakozásra, 40-en tájékozódásra. A legnépszerűbb bejegyzések között 66 százalék a vicces tartalmakat említette, a zenét 55, a tudományos-technikai közléseket 45 százalék jelölte meg.

Címkék:
vállalkozás, karrier, facebook,