Sem mentesség, sem kedvezmény nem jár a háziorvosoknak

Magyar Nemzet2016. február 15. 09:00

Az idén sem mentességet, sem kedvezményt nem kapnak a budapesti háziorvosok az iparűzésiadó-fizetési kötelezettségük alól - írja a Magyar Nemzet.

Egy a Magyar Orvosi Kamarának az év végén küldött városházi levélből derült ki, hogy az idén sem mentességet, sem kedvezményt nem kapnak a budapesti háziorvosok az iparűzésiadó-fizetési kötelezettségük alól.

A helyi gyógyítók országosan alig egymilliárd forintos terhéről az önkormányzatok dönthetnek. A megyei jogú városok legtöbbjében mentesítették őket, a fővárosban azonban nem. Budapest ezzel több mint 200 millió forintnyi bevételre tehet szert.

A fővárosban csaknem ezer vállalkozásra kényszerített háziorvos nevében a Magyar Orvosi Kamara (MOK) budapesti területi szervezete még tavaly októberben kezdeményezte a mentességet. A Főpolgármesteri Hivatallal még további egyeztetések várhatók, így nem kizárt, hogy 2017-re módosulhat a főváros helyi iparűzési adóról szóló rendelete. A lap tudomása szerint a halogatás fő oka a BKV-finanszírozás, illetve az agglomerációs közlekedésről a kormányzattal elhúzódó vita miatti bizonytalanság volt.

Címkék:
vállalkozás, iparűzési adó, háziorvos, hivatal, főváros,