Gyomorforgató körülmények a húsüzemben: mégis újra működik

Pénzcentrum2015. december 7. 19:00

Egy budapesti húsnagykereskedésben 3,5 tonna terméket foglalt le a november végén a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Az egymillió forintos bírság, és a higiéniai hibák kijavítása után újra folytathatják tevékenységüket.

November végén több mint 3,5 tonna terméket kellett a szakembereknek lefoglalni és megsemmisíttetni egy budapesti húsnagykereskedésben, mert az egység takarítatlan, a termékek jelentős része pedig jelöletlen volt. Emellett az épület erősen szennyezett, takarítatlan és zsúfolt volt - olvasható a NÉBIH oldalán.

Az egységben a kereskedelmi tevékenység mellett húsdarabolást, csontozást is végeztek, de a daraboló helyiségben a kézmosáshoz nem állt rendelkezésre meleg víz, nem működött az eszközfertőtlenítő, penészfoltos volt a hústőke, ráadásul a csontgyűjtő ládában légylárvák nyüzsögtek. A rossz higiéniai állapotok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

Az ellenőrzés során a KÜI munkatársai megállapították, hogy a termékek jelentős része jelöletlen, nem nyomonkövethető, illetve lejárt fogyaszthatósági idejű, de találtak penészes füstölt árut is. Az akció során több mint 3,5 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból és azonnali megsemmisítésre utalni. A tulajdonos körülbelül egy millió forintos bírságra számíthat, de mivel az egységben az ellenőrzés óta kijavították a higiéniai hibákat, folytathatják tevékenységüket.

Címkék:
bírság, nébih, húsüzem, tulajdonos, higiénia,