Milliárdokat hozna, ha legyőznénk Norvégiát

Borsonline2015. november 12. 10:02

Hatalmas a tét a norvégok ellen. Ha kijutunk az Eb-re, az ország jelentős gazdasági lendületet is kaphat.

Ma este Norvégia fogadja a magyar futballválogatottat Eb-pótselejtezőn, a visszavágót vasárnap rendezik a Groupama Arénában.

Mivel az olimpia és a labdarúgó-vb után a foci Európa-bajnokság a harmadik legnézettebb sportesemény a világon, egy magyar szereplés az egész országra nagy hatást gyakorolna.

Az eladásokat ilyenkor olyan iparágak vezetik, mint a vendéglátás, a sportszergyártás, az élelmiszer-kereskedelem (azon belül a sör és a chips), az elektronikai eszközök értékesítése és a sportfogadás. Az italfogyasztás a legnagyobb sportesemények idején a háromszorosára emelkedik, és a nagyméretű, legújabb fejlesztésű LED-es tévékből is jóval több fogy, mint egy átlagos nyáron - írja a Bors.

Szaba­dos Gábor sportközgazdász szerint olyan nemzetközi multicégek is beszállnának a szponzorálásba, amelyek külföldön már most is hirdetnek, de az eredménytelenség miatt eddig elfordultak a magyar focitól. Arról nem beszélve, hogy több gyerek kapna kedvet a labdarúgáshoz, megnövekedne a stadionokban a nézőszám, valamint a magyar játékosok megítélése is sokat javulna.

Címkék:
vállalkozás, karrier, foci, sport, stadionok,