Ezzel egészíti ki nyugdíját a legendás tévés: volt, aki átverte

Pénzcentrum2015. szeptember 20. 14:33

Különleges hobbija van a Hatoslottó-sorsolás egykori műsorvezetőjének: Bay Éva lakáséttermet üzemeltet a férjével közösen. Ebből azonban néha anyagi kellemetlenségei is származnak.

Bay Évának, a köztévé egykori műsorvezetőjének nem hiányzik a televí­ziózás. A barátnőivel zsugapartikat csap, neveli három kutyáját és lakáséttermet üzemeltet. Élvezi a kötöttségek nélküli nyugdíjaséletet.

Mint azt a Borsnak elmesélte, kis lakáséttermében általában 10-12 vendéget fogad, bár volt már nála 16-an is. Mindig megkérdezi, mi az, amit ne főzzön, a többit pedig a fantá­ziájára bízzák a vendégek. Igencsak jóllakottan távoznak tőle a vendégek.

A legendás tévés arról is beszámolt, hogy a lakásétterem becsületkasszával működik, de akadt olyan társaság, amely nem betett, hanem kivett az erre a célra befogott cserép söröskorsóból. Ez eléggé rosszulesett Bay Évának, aki arra is panaszkodott, hogy az emberek sokkal kevesebbet fizetnek, mintha étteremben vacsoráznának, mert azt gondolják, azért, mert a házigazda otthon főz, kevesebből ki tudja hozni.

Nem annyira jó üzlet mostanában éttermet nyitni

Csak az elmúlt fél év alatt felszámolták az országban vendéglátással, italszolgáltatással foglalkozó cégek 4 százalékát, ami elég magas arány, derül ki a Bisnode adataiból.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Míg 2014-ben egy év alatt csak nagyjából 2 százalékos volt a hasonló cégek megszűnési aránya, szóval ha minden így megy tovább, év végére 7-8 százalékkal is kevesebb kocsma és étterem lehet az országban. Az egész országban éttermi vendéglátás, italszolgáltatással 24 ezer vállalkozás foglalkozik, ezeknek persze lehet több helyiségük is, de összességében akár kétezerrel is kevesebben lehetnek, ha a trend folytatódik.

A szállodásoknak egyébként a tavalyi év kiemelkedően jól sikerült, 18 372 ezer vendégéjszakát adtak el, ami rekord magas szám, a szobafoglaltság is kiemelkedő, 51,8 százalékos volt. Ehhez képest idén is nagyon jó idő volt nyáron, nem kizárt, hogy hasonlóan jól fog menni a szekerük idén is.

Címkék:
vállalkozás, étterem, sztár,