Mire készül a Fornetti? Elárulta az új vezérigazgató

Pénzcentrum2015. szeptember 10. 15:01

Tovább terjeszkedik a Fornetti: a látványpékségeiről ismert vállalkozás az idei évben 10 százalékos bevétel-növekedéssel számol.

További nemzetközi terjeszkedéssel tervez a jövőben a Fornetti: mint arról Sebastian Gooding, a cég idén kinevezett ügyvezető igazgatója a 10. Coop Rally keretében tartott sajtótájékoztatóján beszámolt, a sütőipari cég értékesítései bevétele 2014-ben 21 milliárd forintot tett ki, az idei évben 10 százalékos növekedéssel számolnak, így Európa még több országában lesznek elérhetőek a Fornetti pogácsái, péksüteményei.

A vállalatnak jelenleg két üzeme van Magyarországon, egy Bulgáriában, egy pedig Romániában, 800, illetve 500 munkavállalóval. Európa-szerte 5 ezer helyen árusítanak Fornetti-termékeket; 1800 bolti pékség, 1500 franchise-bolt várja a vásárlókat.

A cég gyáraiban 180 tonna pékárut állítanak elő naponta, ezt 20 százalékkal tervezik növelni a következő hónapokban. A tavalyi évben 32 ezer tonna(!) terméket értékesítettek.

A Fornettit egyébként a nyáron vásárolta meg svájci-ír versenytársa, az Aryzta AG.. A cég korábbi menedzsmentje úgy látta, hogy a vállalat elérte növekedésének határát - az új tulajdonosi struktúra viszont hatékonyabb nemzetközi fejlődést tesz lehetővé.

Címkék:
vállalkozás, élelmiszer, coop rally2015, fornetti,