A NAV a legnagyobb fogyasztó az ételmegosztó alkalmazásban

Világgazdaság2015. szeptember 2. 09:32

Néhány hónapja indult a Yummber, a közösségi ételmegosztó mobilalkalmazás, amely magyar ötleten alapszik. A rendszeren keresztüli fizetésről az adóhatóság is érdeklődik, olyannyira, hogy a NAV ellenőrei a legnagyobb fogyasztói a vendégkonyháknak - írja a Világgazdaság.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a leglojálisabb evő kuncsaftunk a NAV. Már többször is meglátogatták a konyháinkat, és nagyon ízlett nekik a kaja. Hálásan köszönjük nekik a támogatást. Ja, amúgy ezúton is üzenjük a konyháknak: no para. Minden rendben van, és ez így is marad

 - olvasható a Yummber Facebook oldalán. A július végén magyar ötlet alapján indult szolgáltatás lényege, hogy a személyszállítást végző Uber vagy a szálláshelykeresést segítő Airbnb működését alapul véve egy online alkalmazás révén kötik össze az otthon főzőcskézőket és a közelben járó éhes embereket.

Rendszeresen fogyasztanak regisztrált konyháinkon a hatóság ellenőrei, de eddig nem büntettek. Egyre többjüket ismerjük név szerint. A tapasztalatok szerint inkább arról érdeklődnek, hogyan működik pontosan a szolgáltatás

 - mondta Kalmár Péter, a projekt egyik ötletgazdája. A vállalkozás és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakemberei egyébként a színfalak mögött folyamatosan egyeztetnek a tisztázandó kérdésekről. Kalmár Péter szerint a tisztviselők hozzáállása egyértelműen pozitív.

Címkék:
vállalkozás, yummber,