Bajban a legendás magyar zenekar: végrehajtás indult ellenük

Pénzcentrum2015. augusztus 6. 16:55

Végrehajtás van érvényben a Pa-Dö-Dö együttes tagjai, Falusi Mariann és Lang Györgyi közös cége ellen. Magyarországon azonban nem az ő cégük az egyetlen, aki anyagi gondokkal küzd.

Mariann és Györgyi, a Pa-Dö-Dö együttes tagjainak cége ellen végrehajtás van érvényben, a CORESZ II Kulturális és Szolgáltató Kft.-nek az utolsó évet leszámítva 2011-ben és 2012-ben és 2013-ban is 10,5 millió forint volt a nettó árbevétele. Tavaly viszont már jelentős visszaesést produkált a kft, az énekesnőknek alig több mint nyolcmillióra csappant a nettó árbevételük, és 120 ezer forintos mínusszal zártak az adók levonása után - írja a Blikk.

Nem tudom, miről van szó

- válaszolt röviden Lang Györgyi a lapnak.

Én sem tudtam erről. Biztos, hogy valaki, aki nekünk dolgozik, nem fizetett be valamilyen parkolási díjat. Ez nem az én dolgom, viszont ha nagy baj lenne, akkor már biztos tudnék róla, mert szólt volna a könyvelőm

- tette hozzá Falusi Mariann.

Mások is tartoznak

Magyarországon, nem csak a Pa-Dö-Dö együttes tagjainak cége küzd anyagi gondokkal. Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2015 második negyedéves részletes adóslistája. Ezen összesen 138 gazdasági szervezetet és magánszemélyt találunk névvel, címmel, adószámmal és a tartozás összegével feltüntetve.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A top 10-es lista első helyén egy-egy cég osztozik, 2 milliárd és 1 milliárd forintos adóhiánnyal, és ehhez jön még hozzá a jelentős összegű bírság és a késedelmi kamattartozás is. A lista harmadik helyét egy magánszemély foglalja el, akinek a megállapított adóhiánya több mint 900 millió forint.

Loading...

 

Címkék:
vállalkozás, cég, NAV, végrehajtás,