Miért nem jönnek a németek a magyar kempingekbe?

Pénzcentrum2015. július 22. 09:32

Az elmúlt másfél évtizedben jelentősen visszaesett a magyarországi kempingek forgalma.

Ennek oka elsősorban az, hogy elmaradtak a német turisták. Az ő jelenlétük egész Európa kempingjeinek kihasználtságát meghatározza, mivel az ország 86 milliós lakosságának harmada kempingben tölti a szabadságát - írja a Metropol.

Mára azonban a német kempingezők száma is látványosan visszaesett. Réfi Antal, a Magyar Kempingszövetségének elnöke szerint nem azért nem jönnek a nyugat-európai turisták, mert alacsony színvonalúak a magyar kempingek. Tény, hogy Magyarországon ilyen szálláshelyből nincsen ötcsillagos kategóriájú - a legtöbb két vagy három csillagot érdemel ki, már sok négycsillagos is üzemel -, de Kelet-Európában nálunk vannak a legjobbak. Az elnök úgy látja, inkább arról van szó, hogy nem elég hatékony az országmarketing Németországban.

A Balatontouristnál - amelynek hálózatába 17 kemping tartozik a tó körül - az idei forgalom eddig időarányosan jobb a tavalyinál. Náluk a vendégkör évek óta hasonló összetételű: 40 százalék külföldi, 60 magyar, de a változások tendenciájából arra következtetnek, hogy a hazai kempingezők száma tovább emelkedik majd.

Címkék:
utazás, kkv, turizmus, kemping,