SZÉP kártya: megszólalt a kormány a változásokról

Pénzcentrum2015. július 7. 15:32

A Nemzetgazdasági Minisztérium nem tervezi a SZÉP-kártya rendszerének átalakítását - áll a tárca keddi közleményében.

Az idei első négy hónapban a SZÉP Kártya feltöltések és költések is a kártya bevezetése óta eltelt időszak legnagyobb értékeit hozták, a feltöltések értéke a 43, míg a költéseké a 29 milliárd forintot is meghaladja. Jelenleg több mint 25 ezer munkáltató közel 1,2 millió dolgozója rendelkezik a pihenőkártyával.

A gazdasági tárca szerint a rendszer évek óta bizonyít komplex gazdaságfejlesztési és foglalkoztatás-élénkítő programként, meghatározó szerepe van a magyar turizmusban. A SZÉP Kártya a belföldi turizmus fejlesztésén keresztül segíti oldani vendégforgalom Budapest centrikusságát, illetve a hazai turizmus szezonalitását.

Az éves feltöltési és költési összeg évek óta 70 milliárd forint körül alakul, ekkora összeg kerül a hazai turisztikai és vendéglátóipari vállalkozásokhoz a pihenőkártyának köszönhetően. A kormányzat a bevezetés óta kitart amellett, hogy a forgalom után kérhető jutalék rendkívül alacsony, legfeljebb 1,5% lehet, vagyis a SZÉP Kártya pénzek szinte teljes egészében a szolgáltatóknál maradnak.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, utazás, szép kártya,