Itt az új SPAR-bolt: ez vajon nyitva lesz vasárnap?

Pénzcentrum2015. május 27. 16:34

Új üzletet nyit a SPAR Budapest belvárosában, a jogszabályok miatt azonban ez sem lehet nyitva vasárnap - derült ki az áruházlánc szerdai sajtótájékoztatóján.

További bővülést tervez a SPAR Magyarországon. Az áruházlánc az elmúlt 24 évben mintegy 1 milliárd eurót (310 milliárd forint) fektetett be a magyar piacon, ebből közel 55 millió eurót (17 milliárd forint) 2014-ben, és ezzel mintegy 800 új munkahelyet is létrhozott.

2015-ben is a növekedés a cél az üzletláncnál - annak ellenére, hogy a piaci körülmények megváltoztak, a vasárnapi zárva tartás miatt jelentősen átalakultak a vásárlási szokások.

Loading...

Ez azt jelenti, hogy bár a 387. SPAR-üzletet nyitják csütörtökön - 317 millió forintos beruházással, összesen 22 munkahelyet teremtve - Budapest XIII. kerületében, ez sem lesz nyitva a hét utolsó napján. (Mint azt az áruházlánctól megtudtuk, most vasárnap egyébként kihasználja a bolt a jogszabályban engedélyezett "szabadnapot", és nyitva lesz.)

Mikor vásárolunk vasárnap helyett?

A szombat lett a vasárnapi zárva tartás egyértelmű nyertese - derül ki a SPAR három hete közzétett adataiból. Az áruházlánc boltjaiban 23 százalékkal vásárolnak többen szombatonként most, mint a vasárnapi boltzár bevezetését megelőzően. Ez hatalmas forgalomnövekedést jelent a szombati napon. Hétfőn is sokkal - 12 százalékkal - többen mennek a boltokba, mint korábban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A nagy vesztes ugyanakkor a szerda: a hét középső napján 5 százalékkal kevesebben vásárolnak most, mint márciusban. Nem véletlen, hogy az áruházláncok erre a napra próbálnak több vásárlót terelni a boltokba - például különféle akciókkal, kuponokkal.

Címkék:
vállalkozás, élelmiszer, spar,