Illegális tetoválószalonra csapott le a NAV

Pénzcentrum2015. május 22. 13:32

200 ezer forintra büntettek az adóhatóság ellenőrei egy illegális tetoválószalont üzemeltető román férfit.

A NAV pénzügyőreinek tudomására jutott, hogy Budapest egyik III. kerületi lakótelepén egy román állampolgár tetováló szalont alakított ki és azt engedély nélkül üzemelteti. A szalont kívülről semmi sem hirdette, a kíváncsi szemektől jól elrejtve működött, így a szalont működtető férfi biztonságban érezte magát. Tetováltatni is csak előre egyeztetett időben lehetett.

A próbavásárlás keretében készített tetoválás befejezése után 25 ezer forintot kért a férfi, aki a pénz elfogadása után azonban számlát, nyugtát már nem adott. Ezt követően a pénzügyőrök igazolták magukat és ellenőrizték az üzletet.

Kiderült, hogy a szalont működtető román férfi nem rendelkezik sem vállalkozói engedéllyel, sem az üzletre vonatkozó működési engedéllyel, így nem meglepő, hogy a pénzügyőrök sem számlát sem nyugtát nem kaptak.

A román férfi ellen adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység miatt eljárás indult, melynek végén 200 ezer forint pénzbírság kiszabása várható, valamint megvizsgálják a férfi vagyonának gyarapodását is.

Címkék:
vállalkozás, NAV, adó,