Csak egy hónap alatt majdnem 5 ezer cég végezte így

Pénzcentrum2015. május 11. 13:00

Áprilisban ismét rekordot döntött a megszűnő cégek száma Magyarországon.

Áprilisban 4641 vállalkozás törlését tette közzé a cégbíróság, ez ismét negatív rekord Magyarországon. Tavaly havi átlagban 3400 cég szűnt meg, ehhez képest idén eddig minden hónapban több mint 4000.

Egyetlen hónap alatt 4641 céget törölt a cégbíróság, ezzel az év első négy hónapjában már 17 259 vállalkozás szűnt meg, és a trend határozottan növekvő

- mondja Tóth Tamás, az adatokat közzétevő Opten céginformációs szolgáltató ügyvezetője. Így szinte biztos, hogy az év végéig legalább 50 ezer társaság tűnik el a magyar gazdaságból.

A cégstatisztikákat elemezve összességében az a kép rajzolódik ki, hogy nem nagyon fognak hiányozni ezek a cégek a gazdaságból. Az év eddig eltelt részében tovább csökkent azoknak a cégeknek az aránya, amelyek felszámolás után jutottak a törlés sorsára. Ezek azok a társaságok, amelyek adósságukkal vagy valamilyen más szerződésben vállalt kötelezettségük megszegésével gondot okoztak más működő vállalkozásoknak. A többiek esetében a tulajdonosok döntöttek a megszűnésről, vagy hatósági kezdeményezésre kerültek kényszertörlés vagy bírósági törlés alá.

Címkék:
vállalkozás, cég, csőd,