Ők aztán sokat nyertek a vasárnapi zárva tartáson

Pénzcentrum2015. április 24. 09:05

A vasárnapi zárva tartás miatt egyre több a vidékjáró boltautó, raktérből, platóról is árulnak Baranyában.

Egyre több vállalkozó kereskedő járja a vidéki kistelepüléseket. Nemcsak sütőipari termékeket, hanem más élelmiszereket, zöldséget-gyümölcsöt, sőt háztartási árukat is visznek a falvakba - írja a bama.hu.

Három autóval járjuk a megyeszékhely környéki kistelepüléseket, és a tapasztalat az, hogy egy-egy kocsi akár egy kisebb üzlet forgalmát is képes produkálni

 - mondta a lapnak egy vidéki pékség vezetője. A túrajáratok készletét néhány hét után pontosan igazítani tudták a vásárlói igényekhez, legyen a kívánság kenyér és zsemle, vagy különböző édes péksütemény.

A legfrissebb tapasztalat, hogy a hétvégét megelőző és közvetlenül követő napokon - minden bizonnyal a vasárnapi zárva tartás következményeként - a mozgóárusok forgalma is megerősödött. Nem mellékesen új álláshelyeket is teremtenek. A Kereskedők és Vendéglátósok Országos Érdek-képviseleti Szövetségének (KISOSZ) Baranya megyei szervezete szerint a szombati árusítás erősödőben van, és éppen most alakul egy vasárnapi körjárat Orfű térségében (a mozgóboltok sem működhetnek vasárnaponként - a szerk.).

Míg korábban jellemzően a vidéki vásárlók jártak túraszerűen a bevásárlóközpontokba - sok helyen a falubuszt is használták erre -, napjainkban fordult a helyzet, és a vállalkozó szellemű kereskedők viszik gyakorlatilag házhoz a fogyasztási cikkeket. A túraautók fenntartása sok esetben olcsóbb egy fix üzleténél, és a tapasztalat szerint az árak nem, vagy alig magasabbak, mint a boltokban.

Címkék:
vállalkozás, vasárnapi zárva tartás, mozgóbolt,