Orvosok, taxisok, fényképészek: ne rohanjatok új kasszát vásárolni

MTI2015. április 21. 14:02

A Magyar Pénztárgép Szövetség arra hívja fel a szolgáltatói szektor felhasználóinak figyelmét, hogy ne vegyenek olyan pénztárgépet a rendeletmódosítás megjelenése előtt, amelyik nem teljes mértékig felel meg az igényeiknek.

A szervezet keddi közleményében hangsúlyozza: egyelőre nem tudni, mit tartalmaz majd a módosítás és milyen műszaki követelményeket ír elő az online kasszákra.

A raktáron levő kasszák megfelelnek a hatályos rendeleteknek, de ez nem azt jelenti, hogy a szolgáltatói szektor igényeinek is, ugyanis ezek között alig van valóban kicsi, hordozható pénztárgép - idézi a közlemény Novák Zoltánt, a pénztárgépszövetség elnökét.

Példaként említik, hogy az állatorvosok vagy a fényképészek gyakran nem a rendelőjükben vagy a műtermükben, hanem külső helyszínen dolgoznak, ezért nekik olyan pénztárgépre van szükségük, amely áram nélkül is biztonságosan működik 8-10 órát. A taxisoknak már most is sok elektronikus eszközt kell elhelyezniük az autójukban, nekik az a fontos, hogy a pénztárgép a lehető legkisebb legyen.

A pénztárgépszövetség szerint a szolgáltatóknak is szükséges állami támogatás az online kasszák megvásárlásához, mert több tízezer vállalkozónak kell majd új típusú kasszát vennie.

Címkék:
vállalkozás, pénztárgép, online pénztárgép,