Egyoldalúan módosíthat szerződést a Telekom

Világgazdaság2015. április 20. 09:02

Jelentős áremelést hajt végre számos üzleti mobil előfizetési csomagnál a Magyar Telekom, a társaság ügyfeleinek küldött tájékoztató szerint az új tarifák május elsejétől lépnek életbe - írja a Világgazdaság.

Van olyan mobilinternet csomag, amelynek havidíja harmadával nő majd, ez a legolcsóbb, speciális Business Net ajánlat, ami az eddigi 1200 forint helyett 1600 forintba kerül majd májustól.

A legolcsóbb ajánlatoktól eltekintve egyébként egységesen 800 forintos lesz a drágulás.

Ez a különböző díjcsomagokat választó cégek esetében igen eltérő mértékű többletterhet jelent majd, hiszen míg a két gigabájtos adatforgalmat tartalmazó, hűségidős csomagban elérhető mobilnet kapcsolat esetében több mint 40 százalékos lesz a tarifaemelkedés, addig a legdrágább ajánlatnál kevesebb mint 3 százalékos.

Az ügyfeleknek kiküldött tájékoztatás a Next Business és Speciális Next Business csomagok esetében egyoldalú szerződésmódosítási ajánlatnak minősül, ez pedig lehetőséget ad az előfizetőknek arra, hogy további jogkövetkezmények nélkül felmondják a céggel kötött, határozott időtartamú megállapodásukat az értesítéstől számított 15 napon belül, de legkésőbb április 30-ig. Az ÉnCégem csomagok esetében azonban kétoldalú szerződésmódosítási ajánlatnak számít, így akkor számít elfogadottnak, ha az ügyfelek "tevőleges magatartással" elfogadják azt, illetve nem tesznek az előfizetést lemondó nyilatkozatot.

 

Címkék:
vállalkozás, telefon, telekom,