Melyik pláza lesz zárva vasárnap? Friss országos lista

Pénzcentrum2015. március 4. 12:31

Friss listát tett közzé a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) arról, hogy lesznek nyitva a plázák vasárnaponként március 15-e után.

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetségének legfrissebb összesítése szerint a plázák többsége március 15-e után is fogadja a látogatókat vasárnapi napokon.

Budapesten a klasszikusnak módható, jellemzően több szintes, esetenként több tízezer négyzetméter alapterületű, több száz - kiskereskedelmi, vendéglátó, szórakoztató és szolgáltató - üzletet magában foglaló házak esetében, melyből 22 található a fővárosban, mindösszesen 8 bevásárlóközpontban nem működik mozi. Vidéken ezen plázák esetében 28 bevásárlóközpontból 9 üzemel mozi nélkül.

Azok a bevásárlóközpontok, ahol mozi van, nyitva fog tartani vasárnapi napokon, továbbá az éttermek, kávézók és azon szolgáltatók és kereskedelmi üzletek is, akik nem esnek a törvény hatálya alá, 200 nm-nél kisebbek és a tulajdonos, vagy családi segítő dolgozik az üzletben.

Az elmúlt napokban azonban az is kiderült, hogy egyre több olyan bevásárlóközpont is fogadni fogja a látogatókat, ahol nincs mozi. Budapesten 4 olyan bevásárlóközpont is kinyit ahol nincs mozi, vidéken a 9 mozi nélküli plázából 6 tervezi, hogy kinyit vasárnapi napon.

A szövetség azt valószínűsíti, hogy a szombati napokon nagy zsúfoltságra kell készülni, többek között emiatt több bevásárlóközpont is tervezi a hosszított nyitva tartást, jellemzően csütörtöki, pénteki és szombati napokon. Várhatóan az esti nyitva tartást hosszabbítják meg 1 órával, így jellemzően Budapesten este 9 óra helyett 10 óráig várják a vásárlókat, míg vidéken az eddigi este 8 óra helyett 9 óráig lesznek nyitva. Vidéki házak esetében felmerült a reggeli korábbi nyitás is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Loading...

Bár a bevásárlóközpontok üzemeltetői szerint a lépés káros a gazdaságra és a társadalomra egyaránt. Mint szerdai közleményükben írják, Horvátországban a törvény elfogadása után fél évre, Szlovéniában 1 év után visszavonták a törvényt, Ausztriában tervezik a könnyítést a turisztikailag látogatott helyeken, Franciaországban pedig a napokban jelentősen könnyítettek a szabályozáson.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, pláza, vasárnapi zárva tartás,