Melyik pláza lesz nyitva vasárnaponként? Itt a lista

Pénzcentrum2015. március 3. 12:32

Nem lesz könnyű dolga annak, aki vasárnap szeretne plázázni március második felétől: sok bevásárlóközpontban gyakorlatilag csak a mozi és az éttermek lesznek nyitva, de az egyik legnagyobb budapesti pláza teljesen lehúzza a rolót a hét utolsó napjára.

Jövő vasárnap életbe lép a vasárnapi nyitva tartást korlátozó törvény. Mivel március 15-e egyébként is ünnepnap, először 22-én csodálkozhatunk rá a gyakorlatban is arra, milyen kevés helyen tudunk majd vásárolni.

Az új szabályozás különösen látványos lesz a hatalmas alapterületű hipermarketekél és a plázáknál. Azonban míg előbbiek közül elvileg egy sem lesz nyitva, a bevásárlóközpontoknál inkább azok lesznek kisebbségben, amelyek teljesen zárva tartanak majd.

A Portfolio és a Pénzcentrum körképéből az látszik, hogy

a mozival is rendelkező plázák jellemzően nyitva tartanak vasárnap,

ezekben a mozi mellett még a vendéglátó egységek lehetnek nyitva, de csatlakozhat még néhány, a bevásárlóközpontban található üzlet is (jellemzően kisebb boltok, ahol a tulajdonos is ott dolgozik). Az a bevásárlóközpont azonban, ahol nem üzemel mozi várhatóan nem nyit majd ki vasárnapokon március közepétől - ilyen például az egyik legnagyobb pesti pláza, az Árkád.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

A vasárnapi kieső vásárlások pótlása érdekében hétköznap több pláza is tervezi a hosszabb nyitva tartást. Egyesek a hét minden napján tovább tarthatnak nyitva, míg mások pár napot választanak ki erre a célra. Jellemzően a budapesti központok esetében a korábbi 9 órás zárást 10 órára módosítják, míg vidéken a 8 órás zárás változhat 9 órára. De vidéken szintén felmerült annak a lehetősége is, hogy esetleg nem az esti nyitva tartást hosszabbítanák meg, hanem korábban nyitnának ki az épületek, ezt azonban még egyelőre vizsgálják.

Mi a helyzet a vidéki városokban?

  • Jellemzően a vidéki bevásárlóközpontok közül is azok lesznek nyitva vasárnaponként, amelyekben van multiplex mozi.
  • A Balaton Plaza (Veszprém), Sopron Plaza (Sopron), Pécs Plaza (Pécs), Savaria Plaza (Szombathely) nyitva fognak tartani vasárnaponként.
  • A Zala Park (Zalaegerszeg) kiskereskedelmi park a törvény életbe lépése után nem nyit ki vasárnaponként, kivéve az adventi, továbbá a szabadon választott vasárnapokat.
  • A Balaton Plaza bevásárlóközpont meghosszabbított nyitva tartással üzemel 2015. március 15. után pénteken és szombaton 9-21 óra között. A Pécs Plaza, a Savaria Plaza, és a Sopron Plaza az eddigi nyitva tartási rend szerint tartanak nyitva a továbbiakban is.
  • A bevásárlóközpontok által meghatározott szabadon választott vasárnapok tervezett dátuma: Savaria Plaza: 2015. november 22., Balaton Plaza: 2015. december 27., Pécs Plaza: 2015. december 27., Sopron Plaza: 2015. december 27. A bevásárlóközpontok ezeken a napokon a vasárnapi nyitva tartási rend szerint tartanak majd nyitva.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, pláza, vasárnapi zárva tartás, shoppingolás,