Gyomorforgató üzemet záratott be a NÉBIH

Pénzcentrum2015. február 5. 10:30

Meghökkentő kép fogadta a hivatal kiérkeő kollégáit. Az állati melléktermékeket feldolgozó üzemben halomban álltak a tetemek.

Lakossági bejelentés nyomán ellenőrzött egy Baranya megyei állati melléktermék feldolgozó üzemet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az egyébként engedéllyel rendelkező vállalkozás működését a súlyos higiéniai szabálytalanságok miatt azonnal felfüggesztette a hatóság - tájékoztatta a Pénzcentrumot a NÉBIH.

A fotókkal is alátámasztott bejelentést követően a hivatal szakemberei haladéktalanul felkeresték az üzemet. A telepen megdöbbentő látvány fogadta az ellenőröket: az egyik tárolóban mintegy 24 tonna sertéscsont, fejek, béldarabok álltak fedetlenül, a másikban pedig - szintén takarás nélkül - a komposztot gyűjtötték. Utóbbi környékén tócsában állt a kifolyt csurgalék-lé.

A madarak szabadon rájárhattak a hegyekben álló csontokra. A telep kerítése közel 70 méteren hiányzik, így a vadak, kóbor kutyák is akadály nélkül hozzáférhettek a hulladékhoz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette az üzem működését és elrendelte a hiányosságok pótlását.

Címkék:
vállalkozás, nébih, veszély,