Húsz év után bezárt az egyik budapesti McDonald's

Orosz Márton2015. január 27. 11:15

Újabb "áldozata" van a józsefvárosi piac felszámolásának: húsz év után bezárt az egyik közeli McDonald's.

Bezárt az egyik ismert budapesti McDonald's étterem, a Könyves Kálmán körút - Kőbányai út kereszteződésében. Mint azt a Pénzcentrum az étteremlánctól megtudta, a Népliget étterem 1994 májusában nyílt meg és több mint 20 éven keresztül - tavaly október végéig - fontos szerepet töltött be a környékről érkező családok és az átutazó autós vendégek kiszolgálásában.

Az ok egyszerű: nyáron végleg lehúzta kapuit a józsefvárosi piac, az étterem vendégkörének nagy részét pedig pont a piac közönsége adta. A Négy Tigris megszűnését követően a környék autós és gyalogos forgalma átalakult, ami a vendégkörre is jelentős hatással volt. (A forgalmas kereszteződéseben két étterem működött, a szemközti McDonald's továbbra is üzemel.)


A Google Earth legutóbbi képén még a működő étterem látszik

Mint az étteremlánctól megtudtuk, rugalmasan kell alkalmazkodniuk a változó környezethez, a forgalom, a közlekedési csomópontok alakulásához. Így természetesnek számít, hogy egyes éttermeket bezárnak, máshol pedig újakat nyitnak.

A Könyves Kálmán körút - Kőbányai út sarkán működő étterem bezárását követen az étterem dolgozói döntésük alapján más, lakóhelyükhöz közel eső éttermekben folytathatják munkájukat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az elmúlt hetekben egy másik étterembezárás is hangsúlyosan volt jelen - főleg a baranyai - sajtóban. Pécsett ugyanis bezárt az egyik központi McDonald's, ami a Király utca és a Széchenyi tér sarkán működött, húsz évig. Az étterem az egyik pécsi bevásárlóközpontba költözött.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, étterem, mcdonald's, józsefvárosi piac,