Gyorshír! Hivatalos: kivonul a Baumax Magyarországról!

Pénzcentrum/MTI2015. január 21. 15:07

"A Baumax alapos mérlegelést követően azt a döntést hozta, hogy visszavonul Magyarországról" - jelentette be a barkácslánc szerdán. A vezetés a nehéz gazdasági körülményekkel indokolja a lépést - bútorboltok jöhetnek a barkácsáruházak helyére.

Friss! Hatalmas bútorlánc érkezik a Baumax-boltok helyére - KATTINTS!

A közlemény szerint a vállalat teljes figyelmével az ausztriai, cseh és szlovák piacra kíván koncentrálni és ezeket az országokat az új értékesítési koncepcióra átállítani.

Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk.

- nyilatkozott Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke a cég MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Pénzcentrum néhány órával ezelőtt írta meg, hogy kivonulhat az áruházlánc a magyar piacról. Cikkünket az okokról és a következményekről IDE KATTINTVA olvashatod.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A 14 áruház áprilisig sorban bezárásra kerül és a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, ennek kidolgozása jelenleg is folyik. A telephelyek ingatlanjait a XXXLutz Bútorlánc veszi át és hasznosítja a továbbiakban.

A hivatalos közlés egy új értékesítési koncepcióval próbálja magyarázni a lépést. Mint fogalmaznak, a Baumax 2014 októberében bemutatott egy új értékesítési koncepciót, amelyre - a nagy sikerére való tekintettel - az osztrák, cseh és szlovák áruházak 2015 őszén átállnak. Annak érdekében, hogy a vállalat ezt a célt mielőbb és a folyamatban lévő restrukturálással párhuzamosan meg tudja valósítani, minden erőforrását összpontosítania kell. Ez pedig azt jelenti, hogy a bauMax visszavonul a magyar piacról.

Címkék:
vállalkozás, barkácsáruház, baumax,