Vállalkozó buktatta le a korrupt NAV-ost - az ellenőr visszavág

Pénzcentrum2014. december 17. 10:02

Hangfelvétel árulkodik egy adóhivatali dolgozó korruptságáról - ezt állítja legalábbis egy neve elhallgatását kérő vállalkozó, aki feljelentette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársát.

A Blikk szerint a nő nemcsak azt vállalta, hogy több százezer forintos fizetség fejében kiadja a NAV-nál a kiválasztott cégek ellen folyó vizsgálatok állását és eredményét, de még nullás igazolást is tudott mutatni olyan társaságokról, amelyek egyébként komoly adóhátralékot halmoztak fel.

A vállalkozó, hozzátéve: a ­beszélgetéseikről hangfelvételt készített, és az utolsó rögzítésekor, amikor a nő elárulta, hogy főnöke is részt vesz a gyanús üzelmekben, ő úgy búcsúzott a közszolgától, hogy beszélgeté­seiket felvette, és máris indul feljelentést tenni. A vál­lalkozó szerint erre a nő elszaladt, majd a munkahelyén ­beteget jelentett.

A vállalkozót azóta egy ismeretlen számról naponta hívogatják. Halálos fenyegetéseket kap.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi rendőrkapitánysága hivatali vesztegetés elfogadása kísérletének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugyanakkor a lap szerint egy NAV-os zsarolás és rágalmazás miatt feljelentést tett a rendőrségen, és erről tájékoztatta munkahelyi vezetőit is.

Címkék:
vállalkozás, NAV, korrupció, rágalmazás,