Kivonulhat a Vodafone Magyarországról

Pénzcentrum2014. november 20. 08:00

Nem zárkózik el a Vodafone attól, hogy több közép-európai érdekeltségét, köztük az ausztriai, a magyarországi és a csehországi leányvállalatát eladja, ha megfelelő ajánlatot kap rá - mondta el tegnap a brit távközlési cég vezérigazgatója, Vittorio Colao.

Friss! Délelőtt cáfolt a Vodafone

A Vodafone Group nem tervezi a magyarországi érdekeltség eladását - közölte a Vodafone Magyarország.

A magyar leányvállalat közölte, a félreértés abból adódik, hogy Vittorio Colaonak feltettek egy kérdést, ami arra vonatkozott, hogy a cég eladná-e egyes érdekeltségeit.

A tájékoztatás szerint Colao a kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott: a Vodafone általános elvként vallja, hogy a részvényesei érdekében mindig nyitott a portfóliója esetleges módosítására. A vezérigazgató általánosságban nyilatkozott és semmilyen módon nem állt szándékában azt sugallni, hogy a Vodafone csoportnak ilyen jellegű konkrét tervei lennének bármelyik helyi piacára vonatkozóan - közölte a Vodafone Magyarország.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A konferencián a vezérigazgató beszélt arról is, hogy a csoport teljes körű telekommunikációs szolgáltatásokat ajánlani tudó szervezetté akar válni.

A Vodafone fontolgatja, hogy bővítené kínálatát vezetékes szélessávú internet elérést biztosító szolgáltatásokkal, televíziós csatornák kínálatával, és esetleg ezeken a televíziós csatornákon önálló médiatartalmak nyújtásával.


Nincs kizárva, hogy egyes, nem a fő piacának számító érdekeltségeit értékesítse a Vodafone, ha megfelelő ajánlatot kap rájuk - mondta el tegnap a brit távközlési cég vezérigazgatója, Vittorio Colao a Morgan Stanley barcelonai konferenciáján. Egészen pontosan az ausztriai, a magyarországi és a csehországi tevékenységekkel kapcsolatban nyilatkozott a cégvezér - írja a Reuters.

Címkék:
vállalkozás, Vodafone,