Jelmezekkel, statisztákkal vadásznak a NAV-osok a pesti éjszakában

Pénzcentrum/Index.hu2014. október 15. 10:00

Rendkívül sűrűn ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a budapesti belvárosi vendéglátóhelyeket. Gyakran jelmezekkel, külsős szereplőkkel indulnak az ellenőrök.

A NAV nyár közepe óta hadban áll a budapesti belvárosi szórakozóhelyekkel. Júniusban még csak a romkocsmáknak ment neki a külföldi turistaforgalomra hivatkozva, augusztusra viszont már az összes budapesti éjszakai szórakozóhely célkeresztbe került.

A NAV egyenesen az utóbbi évek "legnagyobb szabású, összehangolt ellenőrzésének" nevezte az akciót. Az adóhivatal néhány korábbi vizsgálat eredményére hivatkozva állította, hogy a belvárosi helyeken széles körben megy a csalás és a jövedelemeltitkolás.

Az Indexnek többen arról panaszkodtak, hogy olyan gyakorivá váltak az ellenőrzések, amelyeket sokszor a legnagyobb csúcsforgalomra időzítenek, hogy akadályozzák a normális üzletmenetet.

A beszámolók szerint gyakran jelmezeket öltenek. Az egyik étteremben papi reverendában jelentek meg az ellenőrök. De derült már ki fekete bőrű terhes nőről és angol anyanyelvű asztaltársaságról is, hogy a NAV megbízásából érkeztek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ellenőrök külsősöket is használnak az alkoholos italok vásárlásához, mivel az adóellenőrök munkaidőben nem ihatnak. Egy pesti vendéglátóhelyen a NAV-osok az egyik ellenőrzésen annyi röviditalt próbáltattak ki a statisztával, hogy az végül a helyszínen rosszul lett, és autóval kellett elszállítani. A külsők itatása nem olcsó mulatság, és rendszeresen a 10 ezer forint feletti számlákat hagynak az ellenőrök az éttermekben is.

Címkék:
vállalkozás, NAV, adóellenőrzés,