Ilyet a NAV ellenőrei is ritkán látnak: hatalmas fogás a vastelepen

Pénzcentrum2014. szeptember 29. 11:02

Fémtelepre csaptak le a NAV pénzügyőrei Budapesten: több mint 5 tonnányi engedélyköteles fémterméket - például csatornafedelet - találtak.

A pénzügyőrök egy budapesti fémkereskedő telephelyén tetten értek egy magánszemélyt, aki éppen fémhulladékként szeretett volna eladni egy telekommunikációs és ipari elektromos elosztószekrényt. Az ilyen jellegű fémből készült termékeket csak a vámhatósághoz történő előzetes bejelentést, valamint rendőrségi ellenőrzést követően lehet csak értékesíteni. Az átvett termékeket a fémkereskedő ráadásul úgy próbálta meg a vámhatóság elől eltitkolni, hogy azokat fémhulladékként vette nyilvántartásba.

A pénzügyőrök ezt követően átvizsgálták a telephelyet és

összesen 5 500 kg mennyiségű úgynevezett "érzékeny" terméknek minősülő csatornafedelet, vízelvezető rácsot, ipari elosztó szekrényt és tűzcsapot találtak,

amelyeket azonnal lefoglaltak. A fémeszközökről sem a leadó személy, sem a telephely tulajdonosa nem rendelkezett az átvételére vonatkozó vámhatósági engedéllyel.

A fémkereskedővel szemben kiszabott bírság akár a 2 millió forintot is elérheti. Ezen kívül a pénzügyőrök ismeretlen tettes ellen lopás és orgazdaság bűntett elkövetése miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

Címkék:
adozas, vállalkozás, fémtolvaj,