Régi-új hely: tényleg itt nyitna kaszinót Andy Vajna?

Világgazdaság2014. augusztus 21. 09:30

Hiába indulhatna szeptember 1-jén két új kaszinó Budapesten, a debreceni és nyíregyházi létesítményekhez hasonlóan, valószínűleg nem fogják tudni tartani a határidőt - írja a Világgazdaság.

Az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Las Vegas Casinó Kft. a napilap értesülési szerint több helyszínnel is tárgyalt, így a Tropicana kaszinóval is, melynek az idei év végéig van működési engedélye. Így egy későbbi megállapodást nem lehet teljesen kizárni. A Tropicanában 2011-ig a Andy Vajnának is volt tulajdonrésze. A kaszinóban a piac átalakítása előtt havi átlag 142 millió forint élő- és játékgép bevétel folyt be, tavaly azonban ez már havi 580 millió forintra emelkedett.

A törvény alapján maximum 11 kaszinó-koncesszió adható ki, öt Budapesten és Pest megyében. Jelenleg három kaszinó működik az országban, kettő Budapesten, egy Sopronban. A fővárosiak december 31-ig szóló engedélyek alapján üzemelnek. A koncessziós időszak két budapesti egység esetén szeptember 1-jén indul, míg a másik három fővárosi játékkaszinó január 1-én nyithat. Így 2015-től működik majd öt kaszinó Budapesten, illetve Pest megyében.

Címkék:
vállalkozás, szerencsejáték, kaszinó,