Elindult a legújabb magyar üzletlánc

Népszava2014. augusztus 8. 09:32

Pár hete tíz alapító szervezet által működtetett 19 adománybolt részvételével megalakult az Adományboltok Országos Szövetsége.

Sáhy Gábor elnök-helyettes, az Adománybolt Nonprofit Kft. projektmenedzsere a Népszavának elmondta: az angolszász országok a Vöröskereszttel együttműködve évtizedekkel ezelőtt kidolgozták ezt a modellt Charity Shop hálózatok formájában, ami azóta már világszerte elterjedt. A magyar CSERITI egy új mintaszövetkezet, egy forradalmian új jótékonysági márka, és egy szociális célú társadalmi tevékenység együttesét foglalja magába.

A rendszer és a bolthálózat működésének lényege egyszerű: az adományozni vágyók behozzák, és eladásra ajánlják fel már nem használt, de mások számára még értéket képviselő személyes használati tárgyaikat, melyekért ellenszolgáltatást nem kapnak, és amihez az üzletben vásárlók a valós érték alatt juthatnak.

A boltok üzemeltetésével minél több munkahely teremtése a cél, illetve hátrányos helyzetű ember visszajuttatása a munka világába. Fontos természetesen az újrahasznosítás is.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, bolt,