Magyar cég találta fel a jövő fociját?

Pénzcentrum2014. június 18. 20:02

Teqball néven egy új, futballalapú sportot hozott létre egy magyar gyökerű, de nemzetközi hátterű vállalkozás.

Érdekes új sporteszközzel rukkolt elő egy részben magyart vállalkozás. A Teqball leginkább egy pingpong-fociasztalnak nevezhető, létrehozásával az ötletgazdák és a fejlesztők célja egyértelműen az volt, hogy a labdarúgásnak egy új formáját tegyék elérhetővé minden sportolásra alkalmas helyszínen, és egy a sportág számára elengedhetetlen fejlesztőeszközt hozzanak létre.

Az első szervezett verseny a VOLT Fesztivál keretén belül kerül megrendezésre. Az átgondolt, minden részletre kiterjedő fázisok után a csapat céljai igen ambiciózusak: a tervek szerint a Teqballt a következő években világszerte ismert és elfogadott tömegsporttá kívánják fejleszteni.

"A magyar találmány mögött álló személyek eddig több tízmillió forintból gazdálkodva saját forrásból - tehát egyéb vállalkozásaik bevételeiből -, valamint baráti kölcsönökből jutottak el több prototípus legyártásáig" - mondta Huszár Viktor, a Teqball technikai ötletgazdája.

Huszár Viktor hozzátette: a Teqboard árazását annak megfelelően szabják meg, hogy minél szélesebb körben elérhető legyen. A tervek szerint az év vége felé már kereskedelmi forgalomba is kerülnek az első darabok.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az asztal forgalomba hozása azonban nem a végső cél a társaság számára. A Teqboard mellé egy kiegészítőtermék, a Teqboxszoftver és az ahhoz kapcsolódó kamerarendszer fejlesztése is folyamatban van már. Az eszköz tulajdonképpen egy külső szempárként definiálható, amely gépi látással, az esemény- és képfeldolgozó szoftver segítségével objektíven, a játék közben méri a sportolók technikai tudását.

A Teqbox végső kialakításának pénzügyi hátterét a Magyarországon is egyre népszerűbb közösségi finanszírozás segítségével próbálják biztosítani, amelynek keretében a minimális cél 170 ezer angol font összegyűjtése. A kifejezetten újszerű ötletek és azok lehetséges támogatóinak találkozási pontjaként szolgáló amerikai kickstarter.com oldal technológia szekciójában vesznek részt egy 60 napos kampány keretében, amely alatt a Teqboard előrendelésére is lehetőség nyílik.

A sikeres kampányt követően a Teqbox-fejlesztés első fázisának befejezése nagyjából egy év múlva, 2015 második negyedében várható.

Címkék:
vállalkozás, kkv, foci, sport,