Új lehetőségek az online sportfogadásban

Világgazdaság2014. június 16. 09:34

A megbízhatónak minősített cégek a jövőben online sportfogadással és kaszinóval is foglalkozhatnak Magyarországon. Eddig csak két cég foglalkozhatott ilyesmivel hazánkban. A távszerencséről szóló esetleges törvénymódosítás hatására többek között nőnének az adóbevételeink - írja a Világgazdaság.

Távszerencsejáték a sorsolásos játék, a sportfogadás, a kártyajáték és a kaszinójáték, ha azt hírközlő eszköz és rendszer útján szervezik. A szerencsejátékok piacán egyre nagyobb teret nyernek a világhálón elérhető szerencsejátékok, de a jelenleg hatályos magyar szabályozás a külföldön már jelentős ügyfélkörrel és tapasztalattal rendelkező piaci szereplők számára nem teszi vonzóvá a magyarországi megjelenést.

Az indítvány szerint célszerű lenne lehetővé tenni, hogy távszerencsejátékkal külföldi vagy hazai székhelyű, az előírt tőkeigényű társaságok is foglalkozhassanak Magyarországon. Például a Bet365 és a Bwin játékai a gibraltári kormány engedélyezése és felügyelete alatt állnak. Mivel nem lehet tudni, hogy mennyi a magyarországi játékbevételük, ezért az utána fizetendő adó összege is ismeretlen. Jelenleg játékadót a Szerencsejáték Zrt-hez tartozó tippmixprón kívül egyetlen online szerencsejátékos oldal sem fizet Magyarországon.

Címkék:
kkv, szerencsejáték, sportfogadás,