Online pénztárgépek: ennyien esnek el az állami támogatástól

Népszava2014. április 30. 10:01

Mintegy huszonötezer vállalkozó esik el önhibáján kívül az online-kasszák bevezetéséhez megígért állami támogatástól. A többször módosított határidők közül a mai, április 30-ai volt az utolsó, amikor még esélye lehetett egyes vállalkozóknak arra, hogy a kasszacseréje 50 ezer forinttal olcsóbb legyen - írja a Népszava.

A kasszacserére azok a vállalkozók voltak jogosultak, akik visszavont engedélyű cégektől rendeltek, illetve a Patkós-Cassa Kft. károsultjai.

A pénztárcserére kötelezettek bejegyzés előtt álló érdekképviseleti szervezete, az ÉRVEK Egyesület elnöke, Kenéz Tünde közölte, információik szerint nagyjából 25 ezer vállalkozó mondhat egyelőre búcsút önhibáján kívül az 50 ezer forintos állami támogatásnak. Az egyesület elnöke hozzátette, a szaktárcától és a NAV-tól többszöri levélben feltett kérdéseikre azt a választ kapták, hogy "pereljék be a forgalmazókat". Az érintett forgalmazókat levélben értesítették, ha április 30-ig nem szállítják le a megrendelt online kasszákat, az állami támogatás összegét rajtuk követelik majd. Ha kiderül, hogy a rendeletalkotó nem hajlandó lépéseket tenni az önhibájukon kívül bajba került károsultakért, akkor a minisztériummal szemben már az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Címkék:
NAV, kkv, online pénztárgép,