Fellendül a Növekedési Hitelprogram a bankok szerint

Pénzcentrum2014. április 15. 09:01

A pénzintézetek szerint a lassú idei kezdés után, részben a szabályok módosításának köszönhetően, jelentősen fel fog pörögni a jegybank gazdaságélénkítő programja - írja a Napi Gazdaság.

Az MNB és a programban részt vevő bankok is arra számítanak, hogy a meghosszabbított második fázisban már inkább részt tud venni a kkv-szektor. Korábban a jegybank is a kifutási idő rövidségével magyarázta, hogy az nhp keretén belül eddig elsősorban a kis- és mikrovállalkozások vettek fel kisebb összegű fejlesztési hiteleket, a nagyobb léptékű beruházások még várattak magukra.

Az OTP-nél és az MKB-nál ehhez hozzátették, hogy még jelentősebb érdeklődésre lehet számítani az év második felében, ha akkorra elérhetővé válnak az új uniós források. A szabálymódosítást követően a program látványosabb beindulására számít a Budapest Bank is. Tóth Viktor, a vállalati üzletág vezetője alátámasztotta: a nagyobb beruházások több előkészületet igényelnek, így ezeknek kifejezetten kedvez a második pillér hosszabb kifutása.

Címkék:
növekedési hitelprogram, nhp,