Hol tudnak megtakarítani a magyar vállalkozások?

Pénzcentrum2014. április 10. 13:32

Nincsenek könnyű helyzetben a magyar kis-és közepes vállalkozások, ismert nevükön a kkv-k. Sokan úgy érzik, egyre nehezebb saját vállalkozást vezetni, leginkább a pénzügyi lehetőségek megváltozása miatt. A Pénzcentrum.hu most a vállalkozásoknak segít - pénzügyi kérdésekben.

A tudatos pénzügyek nem csak egy család, egy háztartás életében fontosak. A vállalkozásoknak ugyanúgy tisztában kell lenniük pénzügyi lehetőségeikkel, bevételeikkel és kiadásaikkal, és azzal is, hol tudnak spórolni működésük során. Természetesen egy cég élete a pénzügyekben is sokkal bonyolultabb, mint egy átlagos háztartásé, a helyzet azonban sok esetben ugyanaz.

Felmérések szerint a vállalkozások sikere azon múlik, hogyan tudják legyőzni a külső (például nem várt környezeti vészhelyzet), vagy belső (adminisztrációs, munkaerő-) problémákat.A sikeres vállalkozások vezetői azt vallják: egy céget nem lehet a megszokások mentén irányítani. Időről-időre érdemes felülvizsgálni a rendszert, mindez pedig különösen igaz a pénzügyi tervezésre.

Különösen izgalmas a helyzet akkor, ha a vállalkozás import-export tevékenységet folytat, esetleg egyéni vállalkozóként jelentős devizaforgalmat bonyolít.

A Pénzcentrum.hu jövő héten a vállalkozások pénzügyeire fókuszál. Megmutatjuk, hogyan hat a forint árfolyamának alakulása a vállalkozások életére, szót ejtünk a vállalkozói (deviza)számlacsomagokról, megnézzük, melyik bank mit ajánl a kisebb cégek számára. De tippeket, tanácsokat is adunk a számlacsomag kiválasztásához is.

Címkék:
vállalkozás, kkv, számlacsomag,